BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.507,41
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan saptırmayın uyarısı!

Başbakan Erdoğan, K.Maraş'ta arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Erdoğan, bazı söylentileri ise yalanladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, BBP lideri Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşüşüyle ilgili yürütülen arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erdoğan, devlet askeriyle ilgili tüm kurumlarıyla bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını en üst düzeyde sürdürmektedir dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısındaki sözleri;

Bu olayın duyulmasından başlayarak gece boyu ve şu anda devletin tüm imkanlarıyla sürdürülmektedir. Çağlanyan'dan kalkan helikopter Göksun Beldesi civarında düştüğü tahmin edilmektedir. Helikopter'de BBP lideri ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ve beş kişi bulunmaktadır.

Dün saat 15:45 civarı 112'ye yapılan ihbar sonucunda kurtarma çalışmaları başlatılmıştır.

"BÖLGEYE SEVK EDİLEN ARAÇLAR"

Olayın duyulmasının hemen ardından kriz merkezi teyakkuza geçirilerek ilgili kurumlarla iletişim kurulmuştur. İletilen cep telefonları üzerinden alınan sinyallerle tarama çalışmaları devam etmiştir. Saat 17:03'te İncirlik'ten bir arama kurtarma helikopteri, Malatya'dan da iki adet Merzifondan'da bir adet helikopter hareket edilmiştir. Aynı sürede Diyarbakır'dan bir adet CASA kurtarma uçağı bölgeye sevk edilmiştir.

Arama kurtarma çalışmalarına 22'de ara verilmiştir. Gece görüşüne sahiptir ancak yoğun sis arama kurtarma çalışmalarını güçlendirmektedir.

Milletimize geçmiş olsun diyorum.

"KİMSE KONUYU SAPTIRMASIN"

Helikopterin sinyali ne yazıkki çalışmadığı doğrudur. Şu anda sadece cep telefonları üzerinden alınan sinyallerle ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Devlet olarak askeriyle diğer kurumlarıyla takip ediyor. Şu anda 2000 civarında da askerimiz ve korucumuz çalışma yapıyor. Bunları saptırarak yanlış biçimde kimse etkilemeye çalışmasın.

Meteoroloji şu ana kadar ne yazıkki bize olumlu bir cevap vermedi. Yükseğe çıktıkça hava daha da kötüleşiyor. Buna rağmen çalışmalar devam edecek.