BIST 10.404
DOLAR 32,32
EURO 35,01
ALTIN 2.406,91
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu 29 Mart için umutlu

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''İstanbul'da 29 Martta dürüstlüğün sayfasını açacaklarını'' söyledi.

Abone ol

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''İstanbul'da 29 Martta dürüstlüğün sayfasını açacaklarını'' söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Halkalı Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, dürüst, namuslu ve kul hakkı yemeyen bir yönetim vaat ettiklerini belirtti.

Vatandaşların, ''Adaletin kılıcı Kılıçdaroğlu'' sloganları üzerine Kılıçdaroğlu, ''Adaletin kılıcı sizlersiniz. Ben o kılıcı sizin adınıza haramilerden hesap sormak için kullanacağım'' dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da binlerce insanın yatağa aç girdiğini, bunun sorumlusunun Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savundu.

Kentsel dönüşümlerin, ''yandaşlara rant aktarma yöntemi'' olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Buna razı değiliz. AKP halka hesap verecek. Haramiler artık yakamızdan düşecek. Buna razı değilseniz, 29 Martta bir tokat vurun. Önce Küçükçekmece'de bir sille, sonra da İstanbul'da bir tokat vurun, Edirne'den Ardahan'a kadar duyulsun. Demokratik yollardan sandığa giderek AKP'ye ders vermeliyiz.''

Buradaki programının ardından gittiği Sarıyer'de de vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, ''İstanbul'da 29 Martta dürüstlüğün sayfasını açacağız. İstanbul'un rantı İstanbullulara kalacak. İstanbul, dünyanın en güzel kenti, ama İstanbul'u İstanbul yapmak için yeni bir sayfa açmak gerekir. İstanbul'un Kadir Topbaş'tan kurtulması gerek. İstanbul'da 15 yıldır yapılamayanları 5 yılda yapacağız'' şeklinde konuştu.