BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.379,91
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Obama'ya ince gönderme!

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. Dünya Enerji Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'ya ince bir gönderme yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. Dünya Enerji Zirvesi'nde konuşma yaptı.

Konuşmasında dünya liderlerine Ortadoğu için çağrıda bulunan Erdoğan, "Ortadoğu'ya barış getirmek için gelin el ele verelim. Halep'teki küçük bir çocuk ufka baktığında içi umutla dolmalı" dedi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'ye gelen liderlere teşekkür eden Erdoğan, "Asil duruşunuz, hala darbeci teröristleri bahane ederek insan hakları dersi verenlere umarım örnek olur" ifadelerini kullandı.

 ERDOĞAN'DAN OBAMAYA İNCE GÖNDERME

Adalet istikrar güvenlik çağrıları içi boş, samimiyetsiz beyanlardan değildir. Bedelini en ağır şekilde yaşan bir ülkeyiz. Bu bedel kimi zaman maddi sınırlarda kalırken, kimi zaman geçtiğimiz aylarda yaşanan durum gibi oluyor. Bir grup terörist bağımsızlığımızı milletimizi hedef alan bir darbe girişiminde bulundu. Kurumlarımız bombalandı.15 Temmuz darbe girişimin arkasında FETÖ vardır. 3 ay sonra buraya gelerek, bize ve demokrasimize destek vermiş oldunuz. Teşekkür ederiz.

241 vatandaşımız şehit oldu, 291 vatandaşımız yaralandı. 15 Temmuz'un arkasında ele başı var. Sizlerde gelerek ülkemize demokrasimize destek vermiş oldunuz. Şahsım adına teşekkür ediyorum. Asil duruşunuz, hala darbeci teröristleri bahane ederek insan hakları dersi verenlere umarım örnek olur. Biz FETÖ yanında DEAŞ ve PKK'nın da yoğun saldırısı altındayız. Bu ülkelerde faaliyet gösteren YPG, DEAŞ, PKK'nın bize yönelik saldırıları. DEAŞ canlı bomba saldırıları gerçekleştirildi. PKK'da güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik saldırılar düzenliyor.

Dün 18 asker ve sivil kardeşimizi şehit ettiler. Bütün bunlarla beraber buradan bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu saldırılar güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonlarıyla hareket güçleri daralan terör örgütlerinin son kez seslerini çıkarmaya çalışmalarıdır. Diğer devletlerden destek beklemek hakkımız. Suriye ve Irak'ta da aynı hakka sahip olduğumuzu düşünüyorum.