BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
GÜNCEL

Erdoğan'dan Münbiç açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye rejimi güçlerinin Münbiç'e girmesiyle ilgili 'Ortada kesinleşmiş bir şey yok. 1 saat kadar önce arkadaşlarımızla istihbaratla görüştük, kesin bir şey söz konusu değil.' dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hazreti Ali Camisi'nde kıldı. Cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan'a terör örgütü YPG'nin çağrısıyla Esad güçlerinin Münbiç'e girmesi soruldu.

HEDEF TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ÇIKMASIDIR
Erdoğan Münbiç'le ilgili olarak "Suriye'nin bölünmesine karşıyız. Hedefimiz, oradaki terör örgütlerinin çıkmasıdır. Örgütlerin çıkması halinde bize de yapacak iş kalmaz." dedi. Erdoğan, gündeme oturan Münbiç sorununa ilişkin şunları söyledi:

ŞU ANDA TEDBİRLERİMİZ ALDIK
"Suriye'nin Münbiç'e yönelik böyle bir psikolojik şu anda çalışma ve eylem içerisinde olduğunu biliyoruz. Orada kendi bayrağını dalgalandırmak istediği gibi bir durum olduğunu biliyoruz. Ortada kesinleşmiş bir şey yok. 1 saat kadar önce arkadaşlarımızla istihbaratla görüştük, kesin bir şey söz konusu değil. Şu anda tedbirlerimizi aldık.

PUTİN'LE GÖRÜŞEBİLİRİM
Heyet görüşmesi sonrası Putin ile yüzyüze görüşebilirim. Silahlı kuvvetlerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye olarak bölgede her türlü gerekli adımı atmış vaziyetteyiz. Münbiç konusunda sayın Obama döneminden başlayan süreç var. Obama verdiği sözü tutmadı. Biz bütün bunlara rağmen sabrettik. Trump döneminde tekrar gündeme geldi. Müşterek hareket içinde olabileceğimizi söyledi. Putin ile insani yardım konusunda atılabilecek adımları konuştuk.

BU TOPRAKLAR SURİYE'YE AİTTİR
Şu anda gelinen noktada bu topraklar Suriye'ye aittir. Suriye'nin bölünmesine karşıyız. Bizim bütün hedefimiz terör örgütlerinin oradan çıkmasıdır. Terör örgütlerinin çıkması halinde zaten bize yapacak şey kalmaz."

PAKİSTAN'IN FETÖ KARARI
Erdoğan, FETÖ'nün Pakistan'da terör örgütü ilan edilmesine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
"Yani FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu onlar da ifade ettiler. Bundan sonraki süreç, oradaki kapatılan yerlerin vakfımıza devri meselesi. Şimdi o başlıyor. Yine bu arada Azerbaycan'da bazı olumlu gelişmeler var. Onların da bu gelişmelerle birlikte müjdelerini bu akşam, yarın sizlere verebiliriz."

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN MÜNBİÇ AÇIKLAMASI
Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Münbiç ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "(Münbiç) Bölgeyi silah zoruyla kontrol eden YPG/PKK'nın, bölge halkı adına açıklama yapma ve diğer unsurları davet etme hakkı ve yetkisi yoktur." denildi

Sitene Ekle