BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,60
ALTIN 2.494,35
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Kudüs kararıyla ilgili flaş açıklama!

Erdoğan BM'de 128 ülkenin evet oyu verdiği tarihi Kudüs kararıyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Erdoğan, BM'deki ülkelere ''parayı keseriz'' tehdidinde bulunan Trump'a ''bu tavır demokrasi tarihine çirkin bir tespit olarak geçti. Dünya birden büyüktür'' sözleriyle tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin genel merkezinde düzenlenen Ak Parti il başkanları toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın gündeminde dün akşam BM'de 128 ülkenin kabul oyu kullandığı BM'nin Kudüs kararı vardı. Erdoğan BM ülkelerinin Trump'ın tehditlerine rağmen dimdik ayakta  durduğunu ve onurlu davrandığını söyledi. BM'deki ülkelere parayı keseriz tehdidinde bulunan Trump'a tepki gösteren Erdoğan ''dünya birden büyüktür'' dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

ABD'YE TEPKİ: DÜNYA 196 KEZ BİRDEN BÜYÜKTÜR: Türkiye olarak zirve dönem başkanı olduğumuz İslam İşbirliği Teşkilatı'nı harekete geçirerek, Kudüs’ü Filistinlilerin başkenti olarak ilan etmek suretiyle tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk.BM Güvenlik Konseyi, ABD’nin vetosu üzerine bu konuda bir karar alamadı. Biz ‘dünya beşten büyüktür’ derken işte tam da bu durumu kast ediyorduk. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz ki dünya beşten büyüktür. Hele hele birden, haydi haydi büyüktür, 196 kez büyüktür.

DEMOKRASİ TARİHİNE ÇOK ÇİRKİN BİR TESPİT OLARAK GEÇTİ

Amerika’nın konunun genel kuruldaki görüşme öncesi gösterdiği tavır da insanlığın vicdanında derin yaralar açmıştır. Demokrasi tarihine bu çok çirkin bir tespit olarak girecektir. Ve affedilmez bir tespit olarak demokrasiler tarihinde yerini alacaktır.

128 ÜLKE DİMDİK AYAKTA DURDU

‘Ben güçlüyüm, benim nükleer başlıklı silahlarım var, uçaklarım var, bombalarım var’ Bunlar size güç kazandırmaz. İşte yanınızda sadece İsrail’i bulursunuz veya ona benzer beş altı tane ülkeyi bulursunuz. Bununla beraber karşınızda 128 ülkeyi dimdik ayakta durduğunu görürsünüz.

Erdoğan Vladimir Putin'i telefonla arayarak Kudüs tasarısındaki desteği için teşekkür etti.

ÜLKELERİ TEK TEK TEHDİT ETTİLER

Kaldı ki çekimser davranan veya katılmayanların da bilesiniz ki onların da yeri büyük ihtimalle 128’in yanıdır. Çünkü bizim son ana kadar tespitimiz 160 ile 190 arası oradan bir kabul oyunun çıkacağı istikametindeydi. Ama beyaz saray telefonların başına geçti, oradan bu ülkeleri tek tek tehdit ettiler. Açıktan tehdit ettiler. “Biz hem dolarları vereceğiz, milyonlar dolar vereceğiz, buna rağmen bizim karşımıza dikilecekler” İnsanoğlunun, hele hele devletlerin demokratik iradeleri ne zamandan beri paralarla satın alınmaya başlandı?

TRUMP YANLIŞ ADIMDAN DÖNMELİ

Böyle yaklaşanlar varsa onlar da dersini almaya mahkumdur. Şahsım ve milletim adına bu ülkelere özellikle şükranlarımı sunuyorum. Böylece Amerika'nın attığı adımın hukuksuzluğu, meşru görülmediği BM tarafından da ortaya konulmuştur. Temenni ederim ki, ABD düşünür, demek ki bu ülkeler hiçbir zaman Kudüs'e gelmeyecek, yanlış adımdan geri dönmekte fayda var kararı, Trump yönetiminin doğru iradesidir. Zulümle abad olunmaz. 

MUHAMMED BİZDEN VATANDAŞLIK İSTEDİ

29 yaşında down sendromlu Muhammed dün buradaydı. Bakanlarımızı ziyaret ettiler. Muhammed bir başka. Nerede bir İsrail askeri saldırıya geçiyorsa Muhammed orada. Oraya gidiyor ama kurşun falan isabet etmiyor. Geldi, içeri girereken zaten tekbir getirdi. Bir tarafta iman, öbür tarafta imansız paslı yürek var. Muhammed bizim misafirimiz, ama bizden bir de vatandaşlık istiyor. Burayı çok seviyor, Türkleri çok seviyor. Vatandaşlık istiyor.

SAYIN TRUMP BUNLARA NİÇİN SESSİZ KALIYORSUNUZ?

Aynı şekilde Cuneydi. 14-15 yaşındaki bu çocuğa eli silahlı her türlü teçhizatla beraber. İnsaf edin be. Bu terörün bir örneği değil mi? Sayın Trump niçin bunlara sessiz kalıyorsunuz. Bu bir mazlumdur, bu bir terörist değildir. Bu tavrı ortaya koyan İsrail askeri de burada teröristtir. Annesini kucağında bir yavru. Anne yavrusuna sarılıyor. Geliyor, dipçikle ona saldırıyor. İsrail'de olduğu zaman hani sesiniz? Niye yoksunuz? Niye bağırmıyorsunuz? İşlerine gelmez.

TRUMP'E SESLENİYORUM SEN BUNLARI GÖRMÜYOR MUSUN?

Bize bazıları hukuk dersi vermek istiyor. İsrail terör devleti ya. Zaten bunlar işgalci. Burada 14-15 yaşındaki bu çocuğa, eli silahlı her türlü teçhizatla beraber, insaf edin be. Bu yapılan nedir? Bu terörün bir örneği değil mi? E peki ben de buradan sayın Trump’a sesleniyorum. Sen görmüyor musun? Bunlara siz eyvallah mı edeceksiniz? Niçin bunlara karşı sessiz kalıyorsunuz? Zulme rıza zulümdür, bu böyle bilinmeli.

İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR

Bu bir mazlumdur, terörist değildir. bu mazluma karşı bu tavrı ortaya koyan İsrail askeri de burada teröristtir. Biz bunu seslendirmek durumundayız. Ne yapacağız? Böyle bir zulmü gördüğümüz zaman, elimizle müdahale edeceğiz, gücümüz yetmiyorsa dilimizle mücadele edeceğiz, ona da gücümüz yetmiyorsa ah edeceğiz.

NEREDE DÜNYADAKİ KADIN HAKLARI

Annesinin kucağında bir yavru. Anne yavrusunu korumak için sarılıyor. Bunlar geliyor dipçikle anneye vuruyor. Nerede dünyadaki kadın hakları savunucuları? Niye sesiniz çıkmıyor? Bu tür şeyler Türkiye’de olduğu zaman dünyayı ayağa kaldırıyorsunuz? Hani sesiniz? Niye yoksunuz? Niye bağırmıyorsunuz? İşlerine gelmez, çünkü bunlar nokta nokta nokta tek millettir. Onun için.

Kudüs oylaması Evet - Hayır oyu veren BM ülkeleri hangileri tam listesi

İslam dünyasında Kudüs sevinci! Teşekkürler Erdoğan