BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Haşim Kılıç'a ince gönderme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rahatsızlığı nedeniyle yerel seçimlerde gidemediği Kayseri'de, Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki toplu açılış töreninde konuştu.

Abone ol

KAYSERİ'de konuşan Başbakan Erdoğan, iktidara yönelik eleştirileriyle gündeme oturan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç için, 'Dün söyledim bugün de söylüyorum. Anayasa Mahkemesi’nin de başkan ve üyelerini dinlediler. Herhalde birileri ne demek istediğimi anlayacaktır' diyerek ince bir göndermede bulundu.

Başbakan Erdoğan, rahatsızlığı nedeniyle yerel seçimlerde gidemediği Kayseri'ye ziyareti kapsamında Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki toplu açılış töreninde konuştu, Kayserili vatandaşlara teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

30 Mart öncesi ses kısıklığımız Konya ve Kayseri’deki mitinglerimizi yapmaya izin vermedi. Burada olamasam da televizyondan coşkunuzu paylaştım. Taner Yıldız kardeşimiz, teşkilatımız muhteşem bir miting gerçekleştirdiler. Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozduğunuz için teşekkür ediyorum.

Artık sadece Kayseri'nin merkezinde olan bir büyükşehir yok, Kayseri'nin mülki sınırlarını kapsayacak şekilde var. Bizler merkezi yönetim olarak her zaman yanında olacağız.

Hükümet olarak yatırımlar ile Kayseri'yi ihya ve inşa etmeye devam edeceğiz. Bugün hem sizlere teşekkür etmek hem de tamamlanan eserlerimizi açmak için buradayız.

Biliyoruz sizler de şimdi yüksek hızlı tren istiyorsunuz. Yerköy Hızlı Tren Projesi ile Kayseri'yi, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'na bağlama kararı aldık.

'18 BÜYÜKŞEHİR KAZANDIK'

Biliyorsunuz 18 büyükşehir kazandık, birinci sırada Konya ikinci sırada Kayseri. 30 Mart seçimlerini özellikle öncesinde, en son il mitingimizi Kayseri’de yapmayı planlamıştık. Takdiri ilahi, bir rahatsızlığımız sebebiyle ses kısıklığımız Konya ve Kayseri’de miting yapmamıza müsaade etmedi.

'BUNUN ŞAKŞAKÇISI KİMLERDİ?' 

Zaman zaman Meclis’in yetkileri gasp edilmek istendi. Meclis milletten oluşur. Meclis seçimle gelmiş vekillerden oluşur ve milli iradenin tecelli ettiği yerdir. Ne yaptılar? 27 Mayıs 1960 darbe yaptılar. Başbakan Menderes’i ve iki arkadaşını idam ettiler. Bunun şakşakçısı kimlerdi? CHP zihniyetiydi. 12 Eylül’de yine müdahale ettiler. 28 Şubat’ta postmodern şekilde Meclis’i gölgelediler. Yine bir 27 Nisan gündeminde, Meclis’i tehdit etmek istediler. TBMM’yi korkutmak istediler. Geçmişte yaşanan acıları çok iyi bildiğimiz için, kefenimizi giyerek çıktığımız için izin vermedik. Çünkü biz kararlıydık.

'MİLLETİM GÜMBÜR GÜMBÜR CUMHURBAŞKANINI SEÇER'

Meclisin iradesine müdahale etmek isteyenler boş durmadılar. Meclisin Cumhurbaşkanını seçmesini engellemek istediler. Biz orada da geri adım atmadık. Bir anayasa değişikliği yaptık mecliste onayladık sizde bu değişikliği onayladınız. Sayın Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı yaptık. Kendisi bu oyla buraya geldi, engelleyemediler. Artık Türkiye'de Cumhurbaşkanını vekiller değil, asiller belirleyecek dedik. İşte şimdi 10 Ağustos'ta millet Cumhurkendi başkanını seçecek.

Birinci tur 10 Ağustos ikinci tur 24 Ağustos. Ben inanıyorum ki AK Partinin gösterdiği adayı halkım birinci turda seçecektir. MHP ve CHP çıldırmaya başladı. Hiçbirinin istişara yapmadığı zamanda biz en geniş istişarelerimizi yapıyoruz. Onlarda kendi aralarında birşeyler yapıyorlarmış. Temenni ederim ki milletim kendi kararını verir gümbür gümbür Cumhurbaşkanını seçer.

'SEN LOKOMOTİF OL, BİZ DE VAGON OLALIM'

Utanmadan, sıkılmadan meydanlarda iktidarımızı yolsuzlukla suçladılar biz CHP ile MHP'nin koalisyon yapacağını biliyorduk. Ama bir de buna BDP katıldı yetmedi, Pensilvanya katıldı. Pensilvanya'ya dediler ki 'Sen lokomotif ol biz de vagon olalım'. Bunlar iyi niyetimizi suistimal ettiler, arkadan vurdular. Cumhurbaşkanımı dinlediler, beni dinlediler. 

"BİRİLERİ NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAYACAKTIR"

Biz bunlara iyi niyetimizle davrandık. Ama bunlar arkadan vurdular. Sayın Cumhurbaşkanımızı dinlediler, beni dinlediler. Genelkurmay başkanımı dinlediler. Dün söyledim bugün de söylüyorum. Anayasa Mahkemesi’nin de başkan ve üyelerini dinlediler. Herhalde birileri ne demek istediğimi anlayacaktır.

Geçtiğimiz yıl Gezi olayları boşuna çıkmadı. Ne oldu Gezi olaylarında cevaplarını aldılar. Yetmedi 17 aralık dediler, 25 Aralık dediler yine, en güzel cevabı aldılar. Bütün bunlar yapılarken milletin karşısında dimdik duran bir Ak Parti vardı. Ne oldu istediklerini yapabildiler mi? Onların eserlerini biz yeniden ihya ettik yine ihya etmeye devam edeceğiz çünkü biz hiçbir zaman geçmişini inkar edenlerden olmadık. Onu sahiplenenlerden olduk.  İzimizi Moğolistan'da, Orta Asya'da, Balkanlar'da, görürsünüz. Ecdadımız nereye gittiyse bizi de orada görürsünüz.

Şu Bahçeli hala konuşuyor ya. Bu ülkede millet sana gel hükümet ol dedi. Neyse koalisyon hükümetine girdin. Ne oldu? üç buçuk sene kaldın çekip gittin. Niye kaçtın? E kalsaydın ya. Bunlar Sakarya Kocaeli düzce depreminin altında kaldılar. O deprem bölgelerini öyle bıraktılar. Biz geldik inşa ettik. Biz Bingöl depremi yaşadık, bir yılda yeniden inşa ettik. Simav, Van depremini yaşadık, bir yılda inşa ettik. Biz buyuz.

'SEN ÇIRAK BİLE OLAMAZSIN ÇIRAK'

Bizden önce AKP iktidarından önce başörtülü olan kızlarımız üniversiteye gidebiliyor muydu? İstediğin üniversiteye girebilme konusunda bir sorun kaldı mı? Niye bizim kardeşlerimizi yavrularımızı birbirinden ayırdılar? Bütünleştiren parti hangisi, biz ya biz! Bunlar sadece istismarını yaptılar. Bütün okullara bundan sonra etkileşimli tahtaları inşa ediyoruz. 10 milyon tablet bilgisayarı yavrularımıza dağıtacağız, şuanda bunun hazırlığını yapıyoruz. İstediğiniz hastaneye gidebiliyor muyuz? İstediğimiz ilacı alabiliyor muyuz? Eyyy Kılıçdaroğlu sen SSK Genel Müdürüyken bunları yaptın mı? Sen çırak bile olamazsın çırak çırak...

"BABAMIZ OLSA ACIMAYIZ"

Dedim ya inlerine gireceğiz, inlerine. Ama akşamdan sabaha olmuyor, ama olacak. Sabırla yavaş yavaş bunları da yapacağız. Ülkem için, ulusal güvenliği tehdit eden kim olursa olsun. Babamız dahi olsa acımayız. Yolsuzluk noktasında kim olursa olsun asla affetmeyiz.

"NE HOCAEFENDİSİ YA..."

Bir Müslüman, Müslüman kardeşini arkadan hançerlemez. Bir Müslüman, Müslümanı bırak, Müslüman olmayanı da dinleyemez, mahremine giremez. Hoca efendi, ne hoca efendisi ya? Sen başbakanı nasıl dinlersin, enerji bakanımı nasıl dinlersin, bakanların aralarındaki konuşmayı yasal olarak dinlemek de yasaktır. Ama bunlar bunu da yaptı.

'BU DİNLEMELER BELGE DEĞİL Mİ?'

Nerede bu paralel yapı, belgesi nerede diyenlere diyorum ki bu dinlemeler belge değil mi? Sevgili kardeşlerim benim sizden bir ricam var. Bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Size inanıyorum, size güveniyorum ki ve diyorum ki tek millet, tek devlet. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A KAYSERİ'DE PANKART SÜRPRİZİ ( tıkla gör )