BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.425,68
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş Başika açıklaması! Türkiye'ye yapılacak saldırı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ve Irak arasında gerginliğe yol açan Başika kampıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de açılış töreninde halka seslendi.

Erdoğan, Irak Başbakanı İbadi'ye sert sözlerle yüklenerek "İbadi beni ziyarete geldiğinde böyle konuşmuyordu. Bizden üs kurulmasını isteyen sendin. Senin bakanların oraları ziyaret etti. Hangi üst akıl sana bir talimat verdi de havan değişti. Bize meydan okumaya kalkma, bu yol farklı bir yol." dedi.

BU ÜS ORADA DURACAKTIR

Biz koalisyon güçleriyle beraber terör örgütlerine karşı orada mücadeleye varız. Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda saldırılar için bir sigortadır. 

"HANGİ ÜST AKIL SANA TALİMAT VERDİ DE HAVAN DEĞİŞTİ"

İbadi beni ziyarete geldiğinde böyle konuşmuyordu. Bizden üs kurulmasını isteyen sendin. Senin bakanların oraları ziyaret etti. Hangi üst akıl sana bir talimat verdi de havan değişti. Bize meydan okumaya kalkma, bu yol farklı bir yol.

Eğer Irak samimiyetini korursa, bizden samimiyet görür. Samimi davranmazsa bizim Irak halkı ile sorunumuz yok ama bu yönetim mantığıyla sorunumuz var. Kuzey Irak'ta Peşmerge kardeşlerimizle dayanışma içerisindeyiz. Orada mezhep çatışmasına sıcak bakmıyoruz.