BIST 8.895
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,46
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan çiftçilere tarımsal destek müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de yaptığı konuşmada, "2019 yılı Şubat-Mart ayları tarımsal destek noktasında 3 milyar 24 milyon 159 bin lira tarımsal destek vereceğiz. Tarım Bakanlığımız çalışmasını yapıyor. Çadır marketleri açtık, bu devam edecek. Bu işi daha da genişleteceğiz. Benim vatandaşımı kimsenin sömürmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Abone ol

BALIKESİR'de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere tarımsal destek müjdesi vererek, "2019 yılı Şubat-Mart ayları tarımsal destek noktasında 3 milyar 24 milyon 159 bin lira tarımsal destek vereceğiz. Tarım Bakanlığımız çalışmasını yapıyor. Çadır marketleri açtık, bu devam edecek. Bu işi daha da genişleteceğiz. Benim vatandaşımı kimsenin sömürmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisince Kuvayımilliye Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, tüm Balıkesirlileri selamlayarak başlayan Erdoğan, "Kurtuluş Savaşı'nın hemen ardından Balıkesir'e gelip Zağanos Paşa Camisi'nde kürsüye çıkarak Gazi Mustafa Kemal, 'irade-i milliyenin tüm milletin iradesi' demek olduğunu söylüyordu. Nerede? Zağanos Paşa Camisi'nde. Buraları çok iyi anlamamız lazım. Balıkesir sadece kurtuluşa değil, kuruluşa da öncülük etmiştir. İnşallah 31 Mart'ta da Balıkesir dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılacak yeni bir uyanış, yeni bir şahlanış, yeni bir silkiniş bayrağını yükseltecektir" ifadelerini kullandı.

Hükümete geldiklerinde satın alma paritesine göre dünyanın 17'nci ülkesi olan Türkiye'yi, bugün 13'üncülüğe yükselttiklerini dile getiren Erdoğan, "Yıl sonu inşallah bu 12'nciliğe olacak. Yaptığımız hizmetlerle ülkemizin her karışına, her köşesine, her insanına dokunduk. Hayat kalitesini artırdık" diye konuştu.

ÇİFTÇİLERE TARIMSAL DESTEK

"Çiftçilerimize toplamda yaklaşık 2,8 milyar lira tarımsal destek verdik"
Erdoğan, Balıkesir'e 20 baraj ve 22 gölet inşa ettiklerini, 10 baraj ve 5 göletin yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Son 16 yılda inşa ettikleri sulama projeleriyle 620 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını hatırlatan Erdoğan, şimdi 173 bin dekar zirai araziyi daha sulamaya açacaklarını dile getirdi.

İkizcetepeler Barajı'ndan alınan suyu, inşa ettikleri içme suyu isale hattıyla ve içme suyu arıtma tesisiyle Balıkesir'e ileterek şehrin içme suyu problemini çözdüklerini vurgulayan Erdoğan, mevcut atık arıtma tesisi ihtiyacını karşılayamaz hale gelen kente günlük 10 bin metreküp kapasiteli yeni bir atık arıtma tesisi kurulacağı müjdesini verdi.

Çiftçilere verdikleri desteklerden bahseden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bay Kemal ne diyor? 'Çiftçi artık arazisini satıyor' diyor. 'Çiftçi artık para bulamıyor' diyor. Bay Kemal, bak sana şimdi buradan söylüyorum; çiftçilerimize toplamda yaklaşık 2,8 milyar lira tarımsal destek verdik. Balıkesir'de bir Teknopark, 8 Ar-Ge merkezi kurduk. Balıkesirli girişimcilerimize toplamda 12,5 katrilyon lira tutarında yatırım teşviki sağlayarak 25 bin ilave istihdam oluşturduk."

"VATANDAŞIMI SÖMÜRMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"

Patlıcanın fiyatının yüzde 50 oranında indiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Domates, patates hepsi inmeye başladı mı, başladı. Daha da inecek. Bütün mesele bu oyunu bozmak, biz bu oyunu da bozduk. Çanakkale'de bir tas çorbayı Mehmetim paylaşarak içmedi mi, içti. Bu oyuna benim milletim gelir mi? Bir ara kıymayı 35 liraya, 40 liraya çıkardılar. Ben de ithalin önünü açtım. İthalin önünü açınca bunlar fiyatları hemen aşağıya çekti ve 28 liraya indi. Ne zaman benim milletime bu oyunlar oynanırsa bilsinler ki biz anında tepelerine bineriz."

Çadır marketleri açmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, seçimden sonra bu işi daha da genişleteceklerini, vatandaşı sömürmeye kimsenin hakkı olmadığını kaydetti.

Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda kalkınmaya, büyümeye, gelişmeye devam ettiğini anlatan Erdoğan, "Bunun yanında Türkiye bölgesindeki tarihi gelişmeler karşısında sahada ve masada tüm gücüyle mücadele etmeyi sürdürüyor. Üstelik tüm bu süreci yeni bir yönetim sistemine geçtiğimiz kritik bir dönemde yürütüyoruz. Şu ana kadar demokrasimizi ve kalkınmamızı birlikte ileriye taşıdığımız gibi bu büyük dönüşümü de sağlıklı şekilde gerçekleştirmeyi başardık" değerlendirmesinde bulundu.

"MİLLETİN KARARININ ÜZERİNDE BAŞKA İRADE YOKTUR"

Balıkesir'de de son 16 yılda toplam 27 katrilyon lirayı aşan yatırım yaptıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti.

"Laf değil iş ürettik iş, yatırım yaptık ama gençler şunu unutmayın, böyle Bay Kemal gibi patlıcan, patates, soğan, domates, sivri biberciler çok çıkacak. Biz teröristleri Gabar'da gömüyoruz, Cudi'de gömüyoruz, Tendürek'te gömüyoruz, Kandil'de gömüyoruz. Bay Kemal onlarla kol kola geziyor. Bakıyorsun adı İyi olan bir parti o da onlarla kol kola geziyor. Dörtlü çete. Bu dörtlü çete şimdi el ele vermişler, omuz omuza vermişler ve hep birlikte hedefleri ne? AK Parti'yi nasıl çökerteceğiz. Hedefleri ne? Cumhur İttifakı'nı nasıl çökerteceğiz. Hedefleri ne? Erdoğan'ı nasıl alaşağı edeceğiz. Bunlara Balıkesir'den şöyle bir Osmanlı tokadı atalım. Bu millet kararını vermiş ve bu milletin kararının üzerinde asla bir başka irade yoktur." 

Alandaki gençlerin, "Dik dur eğilme Balıkesir seninle" sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençler şunu unutmayın, biz Rabbimizin huzurunda sadece rükuda ve secdede eğiliriz. Bunun dışında hiçbir yerde bugüne kadar eğilmedik, Allah'ın izniyle bundan sonra da eğilmeyiz" karşılığını verdi.

116 BİN METREKARELİK ALANA MİLLET BAHÇESİ

Eğitimde 3 bin 489 yeni dersliği Balıkesir'e kazandırdıklarını belirten Erdoğan, bugün 47 binden fazla yükseköğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü şehre, ikinci devlet üniversitesi olan Bandırma 17 Eylül Üniversitesini kurduklarını hatırlattı. 

Erdoğan, yükseköğrenim öğrencileri için 4 bin 672 kişi kapasiteli yurt binaları açtıklarını, ileriki birkaç yıl içinde Balıkesir, Edremit ve Bandırma'da toplam 2 bin 750 kişi kapasiteli 3 yükseköğrenim yurdunu daha hizmete açacaklarını dile getirdi.

Aralarında 550 yıllık Zağnos Paşa Camisi, Yıldırım Camisi ve Manyas Hacı İlyas Camisi'nin olduğu 83 ata yadigarı eseri restore ettiklerini anlatan Erdoğan, "Atalarımızın eserlerine hep sahip çıktık. Halihazırda Karesi İbrahim Bey Camisi, Karesi Hamidiye Camisi, Erdek Hacıömer Camisi ve Dursunbey Halhallı Camisi gibi önemli eserlerin restorasyonları devam ediyor" diye konuştu.

Erdoğan, Havran ilçesinde 116 bin metrekarelik alanda millet bahçesi yapmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Balıkesirli ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, yaşlılara ve engellilere toplamda 1,8 katrilyon lira tutarında kaynak aktardıklarını vurgulayan Erdoğan, şehre 27'si hastane olmak üzere toplam 66 sağlık tesisini kazandırdıklarını ifade etti.

Kente şehir hastanesi standartlarında bin yataklı eğitim ve araştırma hastanesi yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, Sındırgı, Gömeç ve İvrindi Devlet Hastaneleri ile 8 sağlık tesisinin inşası, 15 sağlık tesisinin ise plan, proje ve ihale çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Balıkesir'in bölünmüş yol uzunluğunu 76 kilometreden, 513 kilometre ilaveyle 589 kilometreye çıkardıklarını bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu yollar olmasaydı bizim halimiz ne olacaktı? Yol medeniyettir. Yolun varsa medenisin, yolun yoksa gayrimedenisin. Şimdi bölgede bütün üst geçitler, kavşak düzenlemeleri bütün bunlar yine AK Parti belediyeciliğinin eserleri. Toplam maliyeti 1,7 katrilyon lira olan 16 yol projemizin yapımı devam ediyor. Tamamını bu yıl içinde hizmete alacağımız İstanbul-İzmir Otoyolu projesinin 106 kilometrelik kesimi Balıkesir'den geçiyor. Bu vesileyle şu müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum; İstanbul-İzmir otoyolunun Balıkesir kuzey ve batı kavşağı arasındaki kısmıyla Akhisar ve Saruhanlı kavşakları arasındaki bölümünü önümüzdeki ay hemen trafiğe açıyoruz. Bir diğer önemli projemiz de içinde Çanakkale Köprüsü'nün de yer aldığı Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu Projesi'dir. Bu otoyol Balıkesir'de İstanbul-İzmir Otoyolu'na bağlanacak. Böylece İzmir, Aydın, Antalya gibi turizm merkezlerinin Avrupa ülkeleriyle arasındaki mesafe kısalmış olacak."

Balıkesir Havalimanı'na yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli terminal binası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sındırgı ile Edremit Kuzey Çevreyollarını ve Bandırma Susurluk yolundaki Manyas ve Okçugöl köprülü kavşaklarını bu yıl tamamlayacaklarını söyledi.

Eskişehir, Kütahya, Balıkesir ve Bandırma-Balıkesir-Manisa-Menemen demiryolu hatlarını elektrikli ve sinyalli hale getirerek modernize edildiğini anlatan Erdoğan, tamamlanan kesimleri etap etap işletmeye açtıklarını, kalan kesimleri de bu yıl içinde bitireceklerini ifade etti.

Kentin ortasından geçen tren yolunun şehir dışına alınmasının da gündemlerinde olduğuna işaret eden Erdoğan, mevcut tren yolu bölgesini de kent meydanı yaparak vatandaşın hizmetine sunacaklarını belirtti.

Balıkesir'de iki havalimanı olduğunu aktaran Erdoğan, Edremit'teki Koca Seyit Havalimanı'na yıllık 3 milyon kapasiteli bir terminal binasını inşa ettiklerini, bu havalimanının 2003'te 3 bin 567 olan yolcu trafiğinin, geçen yıl 516 bine çıktığına dikkati çekti.

Havalimanı'mıza yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli terminal binası yapıyoruz" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Buradan bir müjde vermek istiyorum. Bay Kemal ne verir bilmiyorum. O, akşam yalan, sabah yalan, akşam iftira, sabah iftira. Ben de durmadan mahkemeleri kazanıyorum. 1,5 milyon kazandım, 1 milyon kazandım şimdi nihai kararı bekliyoruz, onanma kararı, o da geldikten sonra biz de bunu Mehmetçik Vakfına hibe ederiz. Çünkü Bay Kemal'in böyle bir yere nasip olmaz hiç olmazsa biz oradan gelen bu kararı Mehmetçik Vakfımıza vermek suretiyle adeta şehitlerimize... Neler yaptığını biliyorsunuz değil mi? Terör örgütlerine karşı savaşanlara - 'Ne işiniz var orada?' - aynen bu ifadeyi kullanıyor. Mehmetçik'in görevinin ne olduğunu tarih kaydetmiştir. Benim Mehmetim teröristlerle uğraşmayacak da kimle uğraşacak? Tabii ki teröristlerle bu mücadeleyi vereceğiz ve hepsi de giderken evde anacığı, babacığı ne diyor? 'Git oğlum git, ya şehit ol ya gazi', biz böyle yetiştik. Dolayısıyla bundan sonra da bu mücadele böyle devam edecek. Şimdi nedir o müjde? Terminal binası yakında tamamlanıyor ve bu yıl içinde havalimanımızı hizmete açıyoruz. Böylece Balıkesirli kardeşlerimiz uçak yolculuğu için Edremit'e kadar gitmek zorunda kalmayacak."

"İSTİKAMETİ MİLLET OLMAYANIN..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin, siyasi partiler ve adaylar için milletin nezdinde adeta tartıya çıktıkları, kalibrelerini, vizyonlarını, projelerini ortaya koydukları birer imtihan vesilesi olduğunu dile getirdi.

Türkiye'yi 17 yıldır yöneten bir parti olarak hem yaptıklarını anlattıklarına hem de yapacakları yeni projelerini, yeni vizyonlarını ifade ettiklerine işaret eden Erdoğan, "Yaptıklarımızı hangi heyecanla anlatıyorsak, projelerimizi onun iki katı heyecanla dile getiriyoruz. Çünkü biz bu millete, bu ülkeye aşığız. Bunun için de şehirlerimizi yeni hizmetlerle, yeni eserlerle buluşturmak istiyoruz. Belediyecilikte 25 yıllık, hükümette 17 yıllık tecrübeye sahibiz. Bu süreçte başardığımız her hizmet, diktiğimiz her eser, kazandığımız her başarı bizim için sadece bir sonraki adımın işaretidir. Asla tamam demedik. Yeter demedik, yorulduk demedik. Her güne daha azimli, daha enerjik, daha kararlı başladık" ifadesini kullandı.