BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,87

Erdoğan yüzüne bakmadı

Erdoğan yüzüne bakmadı

Azerbaycan’da düzenlenen “ekonomik işbirliği teşkilatı zirvesi”nde türkiye ve iran arasında esen soğuk rüzgarlar ikili görüşmeye de yansıdı.

Erdoğan yüzüne bakmadı

Azerbaycan’da düzenlenen “Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi”nde Türkiye ve İran arasında esen soğuk rüzgarlar ikili görüşmeye de yansıdı.

Erdoğan yüzüne bakmadı

Gerginlik fotoğraf çekimi öncesi başladı. Başbakan Erdoğan ve İran Cumhurbaşkan Ahmedinejad ne tokalaştı ne de birbirlerine selam verdi. Daha sonra iki lider sürpriz bir zirvede biraraya geldi. Gündem Suriye'ydi. İki ülke arasında Suriye meselesi nedeniyle yaşanan anlaşmazlık Anadolu Ajansı'nın Bakü'den geçtiği o buluşmanın fotoğraf karelerine de yansımış gibiydi.

Erdoğan yüzüne bakmadı

40 dakika süren görüşme öncesi çekilen bu görüntülerde Erdoğan, İran liderinin gözlerine bakmaktan kaçınırken, gülümsemesi de öylesineydi.

Erdoğan yüzüne bakmadı

Sürpriz görüşmede sıkılan eller önceki buluşmalara oranla daha gevşekti. İkilinin yakın döneme kadar verdiği pozlardan yansıyan pozitif hava burada yoktu. Erdoğan ile İran liderinin AA 5 adet fotoğrafını geçti. Ve o fotoğrafların tek bir tanesinde bile Erdoğan, Ahmedinejad'ın "yüzüne" bakmıyordu.