BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
GÜNCEL

Erdoğan-Widodo ortak basın toplantısı açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı ortak basın toplantısında konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalardan öne çıkan kısımlar şunlar;

"100 bin suriyeli kardeşimiz ülkesine döndü"

"Bugüne kadar aralarında Güney Asyalıların da olduğu 5 bin terör şüphelisini sınır dışı ettik. 53 bin kişiye de giriş yasağı koyduk. Sınır bölgemizden DEAŞ'lı teröristleri tamamen temizleyerek 100 bin Suriyeli kardeşimizin bu bölgelere dönmesini sağladık. Fırat Kalkanı Harekatı'yla aralarında elebaşlarının da olduğu 3 binin üzerinde DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirdik. Endonezyalı kardeşlerime, FETÖ başta olmak üzere terörle mücadelemize destek verdikleri için teşekkür ediyorum.

"İşbirliğimizi sürdüreceğiz"

Asya-Pasifik bölgesinin etkisi artıyor. Asya ülkeleri ağırılığını daha fazla hissettiriyor. Türkiye de bu süreçte hakettği yeri alıyor. Endonezya da bizim için önemli bir yere sahip. İnşallah işbirliğimizi de sürdüreceğiz.

"Benim için büyük bir onur"

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ise; "Benim için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetini kabul etmek büyük bir onurdur." diye teşekkür etti ve "Endonezya ve Türkiye iş birliği anlamında inanılmaz bir potansiyele sahiptir. Özellikle enerji alanında ve terörle mücadele alanında işbirliği. İkili ilişkileri, küresel konuları ve Katar meselesini ele aldık. Terörle mücadele anlamında iş birliğini daha da fazla güçlendirmeye karar verdik. Özellikle yabancı teröristlerle mücadele anlamında… Bununla birlikte teknik istihbaratın ön plana çıkarılmasıyla gelişme kaydedeceğiz." dedi.

Sitene Ekle