BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.393,38
GÜNCEL

FETÖ gözaltıları! İki üniversiteye baskın akademisyen, idareciler...

FETÖ operasyonları hız kesmeden sürdürülüyor. Bugün Konya, Muğla, Kırıkkale'den FETÖ operasyonları haberi geldi. Operasyon kapsamında onlarca kişi için gözaltı kararı verildi. O

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları iddia edilen, Selçuk ve Necmettin Erbakan üniversitelerinde görev yapan 24 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Necmettin Erbakan üniversitelerinde görevli akademisyen ile idarecilere yönelik operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı.

BURSA'DA BYLOCK KULLANANLAR İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütle iltisaklı olduğu belirtilen bir derneğin "Bylock" kullandığı tespit edilen yönetici ve üyelerinden oluşan 20 kişinin yakalanması için harekete geçti. Bursa merkezli 5 ilde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alındı.

MUĞLA'DA BİNBAŞI YAKALANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda bir binbaşı yakalandı. İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı verilen Güney Görev Grup Komutanlığında görevli Binbaşı B.G. (41), Aksaz Deniz Üssü'nde gözaltına alındı.

KIRIKKALE'DE EMEKLİ VE İŞÇİLERE OPERASYON

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ ile bağlantıları bulunduğu tespit edilen şüphelilere yönelik Kırklareli ve İstanbul'da operasyon düzenledi. Operasyonda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı ve yine örgütün talimatıyla Bank Asya'ya para yatırdığı iddiasıyla aralarında öğrenci, emekli ve işçilerinde bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Sitene Ekle
Etiketler