BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve Bahçeli Almanya'ya birlikte gidecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Almanya'ya gelecek mi? sorusuna Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu'ndan yanıt geldi.

Abone ol

ALMANYA ile yaşanan kriz sonrası açıklamalar ve görüşmeler art arda yapılıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel biraraya geldi.

Soruları yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu "Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı ile Almanya'ya gelecek mi?" sorusuna yanıt verdi.

Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nerede miting yapacağı belli değil. Bu konu gündeme geldi nerede olabileceğine dair ve henüz tarihi belli oldu. Almanya'ya vatandaşlarımızla buluşmaya geldikleri zaman tedbir alacaklarını söylediler. Devlet Bahçeli bir devlet adamı olarak biraz önce anlatmaya çalıştığım Almanya'daki bu iptaller nedeniyle tepki olarak gelebileceğini söylemişti. Burada Türklere yönelik baskılardan dolayı bunu söyledi. Elbette iki lider birlikte gelirse ne ala olur." dedi.

ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞ BAHÇELİ DE DESTEK VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'nın skandal kararına sert tepki göstermiş ve "Ben istediğimde gelirim konuşturmazsanız dünyayı ayağa kaldırım" açıklaması yapmıştı. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Bahçeli de yaptığı destek açıklamasında "Türkiye Cumhuriyeti’nin Sayın Cumhurbaşkanı, 4 milyon Türk’ün yaşadığı Avrupa’yla ilgili olarak 'Ben istersem gelirim. Kapıdan sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım' demiştir. Sayın Cumhurbaşkanı eğer Avrupa’ya gitme kararındaysa yalnız değildir. MHP Genel Başkanı olarak ben de kendisiyle birlikte Avrupa’ya gelirim" demişti.