BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.491,66
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'ın 17 koruması yemekten zehirlendi

Başbakan Yıldırım'ın İzmir ziyaretinde otel çevresinde güvenlik önlemi alan polis korumaları yediği patates püresi ve tavuktan zehirlenerek çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyareti sırasında görev alan İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 17 polis koruması hastanelik oldu. Polislerin yediği yemekten zehirlendiği son sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

İzmir'e dün akşam gelen Başbakan Binali Yıldırım için alınan güvenlik önlemleri kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan polis korumalardan 17'si akşam yedikleri patates püresi ve tavuk yemeğinin ardından rahatsızlandı. Korumaların tamamının aynı şikayeti üzerine, 9'u Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine, 3'ü Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesine, 5'i Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR, SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Gıda zehirlenmesi yaşayan korumaların yediği yemeklerden numunelerin alınmasının ardından laboratuvara gönderileceği öğrenildi. Bu arada Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü de konuyla ilgili araştırmasını sürdürüyor.

Gıda zehirlenmesi yaşayan 17 korumanın serum takılmasının ardından taburcu edildiği, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.