BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.428,42
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Van'daki bilançoyu açıkladı

Başbakan Erdoğan, Van'daki depremde 143 kişinin öldüğünü açıkladı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van'daki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdğan depremde hayatını kaybedenlerin sayısını 143 olarak açıkladı. 350 kişinin de yaralı olduğunu bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Van dönerek Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde oluşturulan kriz merkezinde yetkililerden brifing aldı. Kentteki son durumu, "Merkezde 93, Erciş’te 45 ölü var. Merkezde 350 yaralı var. Amaç özellikle Erciş’te enkaz altında kalanlara ulaşabilmek ve kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Köylerde de kerpiç evler tamamen yıkılmış durumda..." sözleriyle özetleyen Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

"KÖYLERDEKİ KERPİÇ EVLER YIKILDI"

''Şu anda enkaz kaldırma çalışmaları gerek Van merkezde gerekse Erçiş'te zor şartlar altında devam ediyor. En önemli sıkıntımız, ağırlıklı olarak köylerde oldu. Zira köylerdeki kerpiç evlerin hemen hemen tamamına yakını yıkık diyebiliriz...

VAN MERKEZDE 93 ÖLÜ

Van merkez'de 93 ölü olduğunu açıklayan Erdoğan şu şekilde konuştu: "Allah'tan kendilerine rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun diyorum. Bunun yanında Van merkezde 350 yaralı var..." 

ERCİŞ'TE DURUM DAHA SIKINTILI

Erciş ile ilgili durumun daha sıkıntılı olduğunu ve 55 kadar Erciş merkezde yıkık bina olduğunu söyleyen Erodğan, Tabii bunlar apartmanlar ağırlıklı olarak ve buralardaki enkaz kaldırma çalışmaları şu an itibariyle devam ediyor. Burayla ilgili şu andaki yine ölü sayımız gelen bilgiler itibarıyla 45 sayımız var. Fakat enkaz altındaki ölü sayısı şu anda tabii bilinmiyor. Bu noktada bir rakam vermek mümkün değil, temennimiz onlara canlı olarak ulaşabilmek, onları kurtarabilmek. Ve bu noktada yoğun olarak çalışmalar bütün gece boyunca da devam edecek." dedi.