BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
GÜNCEL

Erdoğan: 'Uber diye bir şey çıkmış, o iş bitti'

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Uber diye bir şey çıkmış, o iş bitti. Artık öyle bir şey yok. Bizim taksicilik sistemi var. Bu nereden çıktı. Avrupa’da varmış, bana ne oradan ya biz karanını vereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezinde Özel Halk Otobüsleri Birliğinin düzenlediği iftarda şoförlerle bir araya geldi. Adıyaman’daki programının ardından İstanbul’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel halk otobüsü şoförleriyle birlikte orucunu açtı.

Yaptığı konuşmada Uber konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “D2 yetki belgesine dayalı olarak taksici esnafımıza alternatif hizmet verilmesi mevzuat açısından zaten mümkün değildir. Uygulamadaki bu yanlış anlaşılmaya yönelik bu adımları hem Ulaştırma Bakanlığımız, hem İçişleri Bakanlığımız, hem de belediyemiz attı. Taksici esnafımızın da burada durup kendisini bir muhasebeye tabi tutması gerekiyor. Hem teknik kalite anlamında hem de müşteri hizmet standartlarını yükseltmeyen bir sistemini varlığını uzun süre devam ettirebilmesi mümkün değildir. Er veya geç bir alternatif gelir bu sistemi değiştirir. Taksicilerimiz kendilerine verilen imkanı, değişimi ve dönüşüm gerçekleştirerek en iyi şekilde değerlendirmeye davet ediyoruz. Bir de bu Uber muber diye bir şey çıkmış, o iş bitti. Artık öyle bir şey yok. Geçenlerde bunu sayın Başbakan açıkladı. Bizim taksicilik sistemi var. Bu nereden çıktı. Avrupa’da varmış, bana ne oradan ya biz karanını vereceğiz. Bu konuyla ilgili olarak sayın vali bütün yetki sizde İç İşleri Bakanlığımız talimatı verdi. Kendine göre taksicilik sistemi yok böyle bir şey, kusura bakmasınlar. Trafik bunların üzerine gidecek, gereğini yapacak. Taksilerimizin, hakkını kaptıramayız, yedirtemeyiz” şeklinde konuştu.

Sitene Ekle