BIST 9.885
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.450,57
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan talimat verdi! Kaldırılıyor

Türkiye'deki darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı başyaverinin ihaneti bu sistemle ilgili yeni bir karar almaya sevk etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başyaverlik sisteminin kaldırılması yönünde karar verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Ali Yazıcı'nın da darbe soruşturmaları kapsamında tutuklanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, başyaverlik için adım atılabileceğini söylemişti.

Başyaverlik sistemin kaldırılması kararıyla birlikte Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin güvenliği için de bir dizi adım atılacak.

BEŞTEPE'YE BOMBARDIMAN ÖNLEMİ

Habertürk'ün haberine göre Külliye'ye füzeli üst düzey güvenlik önlemi geliyor. 15 Temmuz gecesi, MİT ekibi omuzdan atılan uçaksavar füzesiyle bombardımana karşılık vermişti.

BEŞTEPE'YE FÜZELİ KORUMA

Külliye'ye yönelik tehdit böyle bertaraf edilmeye çalışılmış; F-16'lar uzaklaştırılmıştı. O füzeler Cumhurbaşkanlığı'na da alınarak koruma dairenin envanterine girdi. Bundan sonrasında oluşacak tehditlere anında Beştepe'den füzeyle yanıt verilecek.

BAŞYAVER HAİN ÇIKMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı'nda bir başyaver, 4 de yaver bulunuyor. Cumhurbaşkanının her adımda yanında olan başyaver, makam aracına binen tek isim. Darbe girişimi sonrası Başyaver Ali Yazıcı da tutuklanmıştı. Başyaverlik 1920'den bu yana varolan bir sistemdi.