BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan sinirinden patladı!

Başbakan Erdoğan sendika başkanının söylediklerine öyle bir sinirlendi ki "avucunu yalarsın! ülke senden mi ibaret" dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'gerekirse hükümet deviririz' diyen Tek Gıda İş Sendikası Başkanı Mustafa Türker'e tepki gösterdi. "Genel grev kararı alırsak hükümeti deviririz" diyen Türker'e cevap veren Başbakan, "Neymiş, hükümet devirirmiş. Sen avucunu yalarsın, avucunu. Neyi deviriyorsun?" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, TEKEL işçilerinin gösterilerinin, tümüyle hükümeti kışkırtmaya dönüştüğüne dikkat çekti.

Erdoğan, "Küresel krizle birlikte Türkiye'de işsiz sayısı 4 milyon rakamına ulaştı. Dünyanın her ülkesinde ciddi artışlar var. Şu anda çok şükür düşüş başladı. Dört milyona yakın iş sınavlarında ter döküyor. Hükümet olarak imkanlarımızı zorluyoruz. İstihdam alanları oluşturmak için yoğun gayret sarf ediyoruz. Yedi yıl önce göreve geldiğimizde tabii ki işsizliği düşürmek için geldik. İşsizliği yüzde 10.7, yüzde 9'a kadar düşürdük, sonra tekrar çıkmaya başladı." diye konuştu. 

HÜKÜMET DEVİRİRLERMİŞ! AVUCUNU YALARSIN SEN!
Tek Gıda İş Başkanı Mustafa Türker'in, "Gerekirse hükümeti deviririz." sözlerini de eleştiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti;
"Şu ifadeye bak. 'Genel grev kararı almadık, grev kararı alırsak hükümet deviririz.' Bu anlayışta olan bir sendikacının, bu ülkenin istikbalini, aydınlık yarınlarını düşünme derdi diye bir şeyi olabilir mi? Bunlarla siz nasıl masaya oturursunuz ya? Neymiş, hükümet devirirmiş. Sen avucunu yalarsın, avucunu. Neyi deviriyorsun? Bunlar ülkeyi sadece kendilerinden ibaret zannediyorlar. Bu AK Parti, 15 milyon seçmeninin oyunu alarak işbaşına geldi. Sen, 15 milyon temsilcisi olan AK Parti'yi devireceksin. Senin kaç tane üyen var. Ve bizi, bu kadar işçisine, memuruna yakın bir iktidar olan AK Parti'yi bununla tehdit edeceksin, önce haddini bil, bizi söylemeyi düşünmediğiniz ifadeyi kullanmaya mecbur etmesinler."

TEKEL İŞÇİLERİ UZLAŞMADAN KAÇINIYOR

Ankara'da eylem yapan TEKEL işçilerini de eleştiren Erdoğan, 2 yıldır işçilere milletin emanet ettiği paradan aylıkları ödediklerini söyledi.
TEKEL işçilerinin kıdem ve ihbar tazminatlarının verildiği söyleyen Erdoğan, bu işçilere 4-C'li yeni iş yerlerinde çalışma önerdiklerini anlattı. Erdoğan, TEKEL işçilerinin, muhalefet partilerinin ve marjinal örgütlerin ve hükümet karşıtı güçlerin istismarına alet oldukları için uzlaşmadan kaçındıklarını kaydetti.

YUMUŞAK BAŞLIYSAM KİM DEDİ UYSAL KOYUNUM

Medya organlarında "Başbakan sert konuşuyor." diye yazıldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Nasıl konuşmayayım. Hep vuracaksın, ben de sana öbür yanağı çevireceğim, yok böyle bir şey. Dedim ya biz Asım'ın nesliyiz; 'Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum'. Biz uysal koyun değiliz." diye konuştu.

"Ey memur, işçi kardeşim; şu AK Parti iktidarının yaptıklarını nasıl bir kenara atıyorsun, bu, akla, iz'ana sığar mı?"diye soran Erdoğan, TEKEL işçilerinin medyanın, muhalefetin çirkin oyununa gelmemeleri çağrısında bulundu.

"Bugüne kadar alışılan şuydu; devletin malı deniz yemeyen domuz anlayış buydu." diyen Erdoğan, TEKEL işçilerine ayda 40 trilyon maaş ödendiğini söyledi.

DOKTORLAR BENDEN FAZLA MAAŞ ALACAK

Başbakan Erdoğan, dün Meclis'te kabul edilen Tam Gün Yasası'na da değindi. Bu yasanın sağlık sistemi adına tam anlamıyla bir devrim olduğunu vurgulayan Erdoğan, vatandaş ve doktor arasındaki tüm aracı mekanizmaların ortadan kalktığını söyledi. Vatandaşın daha kaliteli sağlık hizmetine kavuşacağını belirten Erdoğan, doktorlar üzerindeki haksız iddia ve ithamların da ortadan kalkacağını kaydetti.

Gelirini az bulan doktorların da önünü tıkamadıklarını ve isterlerse özel sektöre geçebileceklerini ya da hastanede mesai dışında görev yapabileceklerini belirten Erdoğan şunları kaydetti:
"Şimdi ne diyorlar? 'Bize bu noktada fazla mesai yüklüyorlar'. Muayenehaneneye gittiğin zaman bu fazla görev olmuyor mu? Adres orası, uygulama yine hastane. Biz bu yanlışlardan bıktık. Buna ideolojinin deli gömleğini lütfen kimse giydirmesin. Şu anda halkımızın karşısına çıkıp doktorlar ile vatandaşı karşı karşıya getiriyorlar. Ben de vatandaşım, bana da kart verdiniz, ben de muayenehanenize geldim, bana tekrar hastaneyi gösterdiniz. Ben damdan düşenim. Benim gibi Anadolu'nun her köşesinde bu bedeli ödeyen halkım var, biz onların sözcüsüyüz. Evindeki ineğini, danasını satmak suretiyle gidip de o muayenehaneye bedel ödeyip ondan sonra da ameliyat olanları biliyoruz. Şimdi bu ortadan kalkıyor. Niye rahatsız oluyorsunuz? Hani sosyal demokrattınız, neden rahatsız oluyorsunuz? Kimler buna sahip çıkıyor; sosyal demokratım diye geçinen ana muhalefet, milliyetçiyim diye geçinen MHP sahip çıkıyor."

Muhalefete bu konuda işbirliği çağrısı yapan Erdoğan, "Hadi gelin omuz omuza verelim, birlikte mücadele sürdürelim. Sürdürelim ki gerçek anlamda hastanelerimiz halkına hizmet veren yerler olsun. Şu anda klinik şefleri yeni sistem içinde bizim aldığımız maaş kadar maaş alacaklar. Belki de daha fazla maaş alanlar olacak bunların içinde" dedi.