BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.511,36
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan şehitlere söz verdi!

Şemdinli'de hayatını kaybeden 11 şehidimiz için Van'da tören düzenleniyor. Tüm devlet erkanı orada...

Abone ol

İNTERNETHABER

Şemdinli'de askeri bölüğe yapılan saldırının ardından hayatını kaybeden 11 şehidimiz için ilk olarak Van'da bir askeri tören yapıldı. Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şehitlerimize söz verdi: "Bıraktığınız emaneti canımızla koruyacağız. Sizler ecdadınıza mahçup olmadınız, bizler de size mahçup olmayacağız, hatıralarınıza namahrem elini uzattırmayacağız." dedi.



TÖRENDE BİRÇOK İLK YAŞANDI

Saat 11'de başlayan askeri törende birçok ilk de yaşandı.

Askeri erkanın tam kadro katıldığı törende Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra bakanlar ve çok sayıda vekil de vardı.

İlk kez bir askeri törene basın kabul edildi.

Ve törene ayrıca AB üyesi 15 ülkenin büyükelçisi de katıldı.

SİLAH ARKADAŞLARI HAKLARINI HELAL ETTİ

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Korgeneral Nazım Altıntaş konuştu. Altıntaş şunları söyledi:

"Uzun yıllardır hedef ve söylemlerini değiştirerek yapılan terörist saldırılar bir amaç değil bir araçtır.

Son günlerde terörün şiddetini arttıran ve saflarına kattıkları insanları ölüme sürükleyen terör örgütü büyük bir çaresizlik içindedir.

Güvenlik güçlerimizin ayrılmaz bir parçası olan geçici ve kalıcı köy korucularımızın fedakarlıklarını da, verdikleri binlerce şehidi de saygıyla anıyoruz.

Aziz şehitlerimizi sizleri şimdi buradan uğurluyoruz. Biz silah arkadaşlarınız olarak hakkımızı helal ediyoruz. Rahat uyuyunuz."

ERDOĞAN ŞEHİTLERİMİZE SÖZ VERDİ

Ardından Başbakan Erdoğan kürsüye geldi ve şunları söyledi:

"11 evladımızı uğurluyoruz. Acımız çok büyük. Ama boynumuzu bükmüyoruz. Hüznümüzü içimize atacağız, bugün hainleri sevindirmeyeceğiz.

Bizler alalade topraklarda yaşamıyoruz. Bu topraklar kutsaldır, 73 milyonun vatanıdır. Her bir karışı ecdadımızın kahramanlık destanları kazınmıştır.

Buradan çok net bir biçimde ifade ediyorum, kazanamayacaklar. Hiçbir şey elde edemeyecekler. Kendi karanlıklarında eriyip gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, kendi kanlarında kuruyacaklardır. Yılgınlığa düşmedik, düşmeyeceğiz. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da hiçbir zaman teslim olmayacağız

Bu kanlı saldırı güvenlik güçlerimizin azmini bozamayacak. Kahramanca bu ülkeyi savunacağız. Onlara inat birliğimizi daha da güçlendireceğiz.

Aziz şehitlerimiz sizin ölüler olmadığını biliyoruz, sizi en yüksek makama uğurluyoruz. Bıraktığınız emaneti canımızla koruyacağız. Gözünüz arkada kalmasın. Sizler ecdadınıza mahçup olmadınız, bizler de size mahçup olmayacağız, hatıralarınıza namahrem elini uzattırmayacağız."

Erdoğan'ın konuşmasının ardından cenazeler memleketlerine götürülmek üzere uçaklara bindirildi.