BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.492,14
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan sabit kura karşı

Erdoğan, "Sabit kurla gitmeye kalkarsanız, bunun intikamı çok acı olur" dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sabit kurla gitmeye kalkarsanız, bunun ekonomideki intikamı o ülkeye çok acı olur. Geçmişte bunun bedelini, faturasını bu ülke çok ağır ödedi. Bu bakımdan bırakalım dalgalı kur devam etsin" dedi.

Erdoğan, Hilton Otelinde düzenlenen "İMEDYA Ekonominin Yıldızları" ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok daha müreffeh yarınlara azim ve kararlılıkla yürüdüğü bir dönemde bulunduğunu, buna karşılık, elde edilen kazanımları korumanın çok daha değerli hale geldiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinde yıl sonu itibariyle doların 2 milyon lirayı yakalayacağının söylendiğini, ancak hükümetin paradan altı sıfır atmasıyla Türk Lirasının dolar karşısında onurlu bir yere oturduğunu söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Bundan sonrası artık paramızın onurunu korumaya aynen devam etmektir. Bazen diyorlar ya işte 'kur, kur'... Bu, zaman oldu ihracatçının işine geldi, zaman oldu ithalatçının işine geldi. İhracatçı da ithalatçı da tedbirini buna göre alacaklar. Biz sabit kur olayından bu sürece girerken vazgeçtik, 'dalgalı kuru savunuyoruz, savunacağız' dedik. Ekonomide bizim iddiamız şu: Dere yatağında akar. Burada da dere yatağında akacak. Asla derenin yatağını değiştirmeyin, yoksa derenin intikamı çok acı olur. Eğer burada da sabit kurla gitmeye kalkarsanız, bunun ekonomideki intikamı o ülkeye çok acı olur. Geçmişte bunun bedelini, faturasını bu ülke çok ağır ödedi. Bu bakımdan bırakalım dalgalı kur devam etsin. O kendi yerini, zeminini bulsun. Hamd olsun, buldu da, buluyor ve bulacak."