BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
GÜNCEL

Erdoğan Saadet Partisi'ne son sözü söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Saadet Partisi'ne üstü kapalı bir şekilde seçim ittifakı eleştirisi yaptı. Grup toplantısında konuşan Erdoğan 'başka bir yol arkadaşı seçiyorlarsa güle güle demekten başka bir şey elimizden gelmez' dedi.

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi AK Parti'nin MHP ile ittifak kararı almasının ardından gözler diğer partilere çevrilmişti. Büyük Birlik Partisi'nin de ittifaka katılacağına kesin gözüyle bakılırken, Saadet Partisi'nden bu konuda net bir açıklama gelmedi. Saadet Partisi daha çok CHP ve İyi Parti'ye daha yakın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı partisinin grup konuşmasında Saadet Partisi'neydi. Erdoğan, 'Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka bir yol arkadaşı seçiyorsa onlara da güle güle demekten başka bir şey elimizden gelmez.'

ERDOĞAN'DAN SEÇİM İTTİFAKI ELEŞTİRİLERİNE YANIT: Biz Afrika'dan Afrin'e kadar her yerde ve her konuda yoğun mücadele yürütürken maalesef çapı ve seviyesi düşen ana muhalefet ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Her kritik konuda bu partinin yanlış tarafta bulunduğunu görmekten üzüntü duyuyoruz. İttifak için düzenleme sırasında da benzer bir manzara ile karşılaştık. Seçimlere ittifakla girilebilmesi husus ne AK Parti'ye ne de başka partiye münhasır değildir. Bu daha önce farklı şekillerde uygulanmadı mı? Bu ittifakın milletvekili seçimlerine teşkili yasama organında da mümkün kılacak bir imkandır.

"ONLARA GÜLE GÜLE": Geçmişte kimi seçimlerde zaten yapılan ama adeta hülle yöntemi kullanılan seçim ittifaklarının hukuki zemine kavuşturulmasıdır. Biz gittiğimiz yol kadar bu yola kimlerle gittiğimize de bakıyoruz. MHP'nin birlikte oluşturduğumuz bu ittifak kararlı bir şekilde Meclis'te yürüyor. Niye birileri rahatsız oluyor? Neden? Niçin? BBP de desteklediğini ilan etti. Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka bir yol arkadaşı seçiyorsa onlara da güle güle demekten başka bir şey elimizden gelmez. Biz geçmişte, azami müştereklerimizin olduğu siyasi partilerle beraber olmanın ittifakını kuruyoruz. Asgari müşterekler değil.

Sitene Ekle