BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
POLİTİKA

Bahçeli o ilahiyatçıya çok kızdı: Meczup, sapık...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'kadınlara da kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri tavsiyesinde bulunan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'a sert tepki gösterdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM'den MHP Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli'nin gündeminde kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve istismar vardı. Açıklamalarıyla gündemi sarsan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'a da tepki gösteren Bahçeli, "Meczubun biri çıkıp kadınlara kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri gerektiğini söyleyebiliyor. Bunu diyanet adına yapabiliyor. Ne ara bu kadar sapık türedi." dedi.

Bahçeli şunları söyledi: '8 Mart'ta kadınlarımız konuşuluyor. Kadın hakları ile ilgili herkes yer kürenin her yerinde görüşlerini paylaşıyor" diyen Bahçeli, kadınlara kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri tavsiyesinde bulunan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'a sert sözler söyledi. Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle: 8 Mart 2018'de Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle münazara, panel hatta münakaşa yapılacaktır. Kadın deyince anne, ebeveyn mi? Eşine destek veren bir fedakarlık anıtı mı? Kadını nasıl tarif etmeliyiz, namus, ar timsali mi? En temel sorun, en bariz ayıp kadının bir insan olduğu unutuluyor. Her kadın her şeyden önce bir insandır. Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, 'Kadınlar insandır, bizler ise insanoğlu' diyerek konuya çok doğru yaklaşmıştır. Fiziksel, psikolojik şiddete uğrayan kadınlarımızla nasıl helalleşeceğiz. Dilde sürekli kadına şiddet vardır, bunlarla nasıl yüzleşeceğiz. Dünyanın her yerinde kadınların çığlıkları vardır. Bu çığlık masumdur. Bu yılın ocak ayında 28, şubat ayında 47 kadın cinayeti işlenmiştir. 376 kız çocuğu cinsel istismarın hedefi olmuştur. İstismarcılar sonuna kadar cezasını çekmeli ve iyi hal falan da kullanılmamalı.

NE ARA BU KADAR SAPIK TÜREDİ...

Her şeyden malumat sahibi olurken, duyduğumuz kadına şiddet tablolarına ne kadar sessiz kalacağız? Meczubun biri çıkıp kadınlara kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri gerektiğini söyleyebiliyor. Bunu diyanet adına yapabiliyor. Ne ara bu kadar sapık türedi. Her kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir. Hiçbir ihanet cezasız kalmamalıdır.

Hala istismarları ve işlenen cinayetleri konuşup bir arpa boyu yol alamıyoruz. Kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır. 'Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz.' diyen milletimiz, kadına şiddet gösterene bedeli ödetecek güce sahiptir. Hapisse hapis, hadımsa hadım, idamsa idam. Gereği neyse yapılmalıdır. Kadına bir fiske vuran kimse bedeli ödetilmelidir. Şiddeti kaynağında kurutmalıyız. Bilim insanlarışiddet konusunda çalışmalıdır. Bu da bir beka meselesidir. Ertelenmesi çok ciddi sorunlara neden olacaktır. Tüm kadınların, tüm annelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

Sitene Ekle
Etiketler