BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.491,65
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan-Putin görüşmesi başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova'da bir araya geldi. Putin; ''Rusya ve Türkiye askerleri arasında böyle yakın bir işbirliği kurulacağını kimse beklemiyordu'' dedi.

Abone ol

Bu Sabah Rusya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

Liderler görüşme öncesi basın mensuplarının karşısına geçerek poz verdi.

KREMLİN'DE 1 SAATLİK GÖRÜŞME

Kremlin Sarayı'nda saat 14.12'de başlayan görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

6 AYDA 4. GÖRÜŞME

Bu görüşme ikilinin 6 ayda 4. görüşmesi olarak dikkat çekiyor. Toplantının başında iki lider kameraların karşısına geçti. 

İLİŞKİLERİN GELİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Putin, "Bu formatta uzun zaman sonra ilk görüşmemiz. Aradan çok zaman geçtiği halde Rus-Türk ilişkilerinin gelişmesi için çalışıyoruz. Başta Suriye krizi olmak üzere dünyadaki krizlerin çözümü ile ilgili olarak çalışmalarımızı aktif bir şekilde sürdürüyoruz" dedi. Putin, "Askeri ve özel servisler arasında yapıcı görüşme sürüyor" diye konuştu.

PUTİN: BÖYLE YAKIN BİR İŞBİRLİĞİNİ KİMSE BEKLEMİYORDU

Putin, şunları söyledi: "Rusya ve Türkiye, son zamanlarda Suriye dahil olmak üzere dünyadaki krizleri çözmek için aktif bir biçimde çalışıyor. Rusya ve Türkiye, savunma kurumları ve istihbarat teşkilatları düzeyinde iyi ve etkili ilişkiler kurdu. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler hızlı bir tempo ile onarılıyor, Moskova böyle olduğu için mutlu. İlişkilerimizin hak ettiği seviyeye yükselmesi için aktif bir biçimde çalışıyoruz. Rusya ve Türkiye askerleri arasında böyle yakın bir işbirliği kurulacağını kimse beklemiyordu."

ERDOĞAN'I TÜRK YETKİLİLER KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Moskova Vnukovo-II Havalimanı'na gelişinde, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ile diğer yetkililer karşıladı.

ERDOĞAN'A KİMLER EŞLİK EDİYOR?

Erdoğan'a Genelkurmay Başkanı​​ Orgeneral Hulusi Akar​​, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı ​​​​Nihat Zeybekci​​​, ​​​Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ​​​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı​ Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı​​​ Nabi Avcı, ​​​​​​​​Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan eşlik ediyor.

PUTİN'DEN ERDOĞAN ONURUNA YEMEK

Erdoğan, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı'na ve Putin tarafından onuruna verilecek yemeğe katılacak.