BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan kimi ‘Bunlar hikâye yazıyor’ diye suçladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin PYD'ye verdiği silahlar konusundaki "geri toplayacağız" açıklamaları için "Bunlar hikâye yazıyorlar. Bunlara güven olmaz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” dedi.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin YPG'ye verdiği silahlar konusundaki açıklamalarını "hikaye yazmak" olarak niteledi ve inandırıcı olmadığını söyledi. AK Parti milletvekilleriyle buluşan Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesini anlatıp ABD’nin ikiyüzlülüğüne değinerek, “Bunlar hikâye yazıyorlar. Bunlara güven olmaz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” dedi.

BUSH DA OBAMA DA TRUMP DA AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR: Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, YPG'ye silah yardımı konusunda ABD yönetiminin tavrını eleştirerek, “YPG’ye verilen silahların toplanması konusunda hep aynı hikâye. Bush da aynı şeyi söyledi. Obama da aynı şeyi söyledi. Şimdi Trump da aynı şeyi söylüyor. ‘Silahların seri numaralarını alıyoruz, geri toplayacağız’ diyorlar” diye konuştuğunu yazdı.

TRUMP İLE KONUŞMASI: ABD’nin YPG’ye verdiği silahlar konusunda Trump’la yaptıkları konuşmayı aktaran Erdoğan, "Bize söz verdiğiniz halde hâlâ silah sevkıyatı yapılıyor’ dedim. ‘Benim bundan haberim yok’ dedi, yanındaki güvenlik danışmanına döndü, ‘Doğru mu?’ diye sordu. Yanındakiler sessiz kaldılar” diye konuştu.

HİKAYE YAZIYORLAR BUNLARA GÜVEN OLMAZ: 24 Kasım'daki görüşmede Trump’ın, “Bu saçmalığa daha önceden son verilmesi gerekiyordu. YPG’ye bir daha silah verilmemesi için talimat verileceğim" dedikten hemen sonra ABD'nin YPG’ye bin TIR silah verdiğini hatırlatan Selvi yazısına şöyle devam etti: "Daha önceki gün İdlib’den çıkan bir konvoy, Afrin’deki PKK’lılara silah taşırken yakalandı. Erdoğan sahadaki gerçeği iyi bildiği için, AK Parti milletvekilleriyle toplantıda, ABD’nin ikiyüzlülüğüne değiniyor, “Bunlar hikâye yazıyorlar. Bunlara güven olmaz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” diyor."

‘ABD NE DER’ DEMİYORUZ: "Türkiye bir süredir karar alırken, 'ABD ne der?' diye sormuyor. Eğer ABD’ye sorsaydık, Fırat Kalkanı harekâtını ve Afrin operasyonunu yapabilir miydik? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump’ın 25 Ocak tarihli görüşmelerinde yaşanan diyalog bunu çok iyi yansıtıyor" diyen Selvi, o diyaloğu hatırlattı:

ERDOĞAN: ‘Münbiç’e gireceğiz.’
TRUMP: ‘Bizim orada askerimiz var.’
ERDOĞAN: ‘Askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz.’
Artık ABD, ‘Türkiye ne yapar?’ diye soruyor.