BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.444,88
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: İhanet oyununun medya ayağı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde artan çatışmalarla ilgili medyayı eleştirdi ve "İhanet oyununun medya ayağı var. Teröristleri cici çocuk, güvenlik güçlerini saldırgan olarak göstermeye çalışıyorlar" dedi.

Abone ol

Ombudsmanlık sempozyumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin güçlendiğini görenler 'Biz Türkiye''yi nasıl böleriz?' gayreti içerisine girdiler. Bu destekleri verenler bu ülkenin içinden değil, dışından" dedi.

"Güya medya mensubu, güya sivil toplum temsilcisi bir güruh milletimizi birbirine düşürmeye çalışıyor. İhanet oyununun medya ayağı var" diyen Erdoğan, "Teröristleri cici çocuk, güvenlik güçlerini saldırgan olarak göstermeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Salı günü yetkilileri hakkında 'terör örgütünün propagandasını yapak' suçlamasından soruşturmna başlatılmıştı. Pazartesi günü ise dergisinin yeni sayısı dağıtıma girmeden toplatılmış ve derginin Yazı İşleri Müdür hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla dava açılmıştı.

Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti:

"Sivillerin içine karışan terör örgütü mensupları yaptıkları eylemlerle devletle vatandaşı karşı karşıya getirerek bir algı oluşturmanın peşindeler [...] Teröristlerden öldürülenlere bu ülkede merasim yapılıyor ve terör örgütünün bayrağının sarıldığı o terörist cesetlerini sivil vatandaşmış gibi göstermek suretiyle bunu sosyal medyada bakıyorsunuz bütün dünyaya yansıtıyorlar

"Terör örgütünün eylemleri yüzünden hayatları alt üst olan vatandaşlarımıza hedef olarak devleti, hükümeti ve şahsımı gösteriyorlar.

"Terör örgütüyle, siyasetçisiyle, medyasıyla herkes bu ihanet senaryosundaki rolünü ezberlemiş, her fırsatta sergiliyor. Şahıslar gelip geçicidir. Fanidir. Ama bu vatan, bu millet bakidir.

"Türkiye devletiyle ve milletiyle ezelden ebede, bu yolda dimdik yürümeye devam edecektir. Dün bu ülkeye karşı her türlü alçaklığı yapanlar yok olup gitti, bugün aynı emelin peşinde koşanlar da benzer bir akıbete uğrayacaklar."

'İsrail'in vandallığını kınıyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Mescid-i Aksa'da güvenlik güçlerinin Müslümanlara müdahalesini eleştirdi ve "İsrail'in Müslümanların ilk kıblesindeki yaptığı saygısızlığı, vandallığı bir kez daha şiddetle kınıyorum. Bu bölgeye yönelik saldırılar tüm dünyada farklı dinlere mensup özellikle farklı inançların mensubu insanlar arasında barışı huzuru zedeleyen sonuçlar doğurma potansiyelini taşıyor. İsrail devletini ve onu destekleyen cesaret veren tüm ülkeleri tarih önünde sorumlu davranmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mülteci krizine de değinen Erdoğan, Avrupa'ya seslendi ve "Bu insanlar aslında kendi vatanlarına kavuşmak istiyorlar. Ama kendi ülkeleri onlar için yaşanması mümkün olmayan hale gelmiş durumda. Mülteci sorununun çözümü sınırlara tel örgüler, duvarlar çekmekten geçmiyor. Asıl sorun, kendi ülkelerindeki çatışmaların bir an önce durmasını, halkın sesine kulak verecek yönetimlerin iş başına gelmesini sağlamaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Suriye konusunda "terörden arındırılmış bölge" talebini bir kez daha yineledi ve şunları söyledi:

"Uluslararası topluma sesleniyorum. Suriye'deki sorunun çözümü ülkedeki zalim rejimin bir an önce alaşağı edilip, bir an önce bir yönetimin iş başına gelmesinin sağlanmasından geçiyor. Terör örgütlerinden arındırılmış güvenli bölgeye ihtiyaç var."