BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,65
ALTIN 2.391,35
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, Gül'e kapıyı kapadı mı?

Tayyip Erdoğan'ın, Ahmet Davutoğlu için 'emanetçi değil' sözleri Abdullah Gül’e, yolun kapalı kalacağı mesajı olarak yorumlandı.

Abone ol

Ak Parti kongeresindeki mesjlar üzerinden tartışma devam ediyor. Vatan yazarı Murat Çelik, Tayyip Erdoğan'ın kongrede ismini hiç anmadığı Abdullah Gül'e, Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yolunu tek cümle ile kapattığını yazdı. 

Çelik, "Tek cümlede iki mesaj..." başlıklı yazısında, Ak Partideki 13 yıllık ‘olağan’ dönemin bittiğini, olağandışı dönemin başladığını ifade etti. "İktidar partisi, ‘siyasi parti’ olmak anlamındaki rüştünü belki de asıl bundan sonra ispat edecek." diyen Çelik yazısına şöyle devam etti:

KİBİR TUZAĞINA DÜŞMÜŞTÜR

"Yeni genel başkan ve başbakanın önemli sınavlarından biri de şüphesiz konunun bu boyutunda olacak. Erdoğan da kongre konuşmasında, işte bu sebeple şu bölümleri büyük harflerle vurguladı:
- “Ben yoksam dava da yok” diyenler, daha en baştan kaybetmiş olanlardır.
- “Ben olmazsam dava ilerleyemez” diyen, davanın ruhunu, özünü anlayamamıştır.
- “Bu dava ancak benim ismimle ayakta kalabilir, ancak benim ismimle şereflenebilir” diyen, kibir tuzağına düşmüştür."

GÜL'ÜN ADI ANILMADI AMA ASIL MESAJ ONA...

Erdoğan'ın
Şunu açıkça ifade ediyorum, o bir emanetçi değildir” cümlesini de aynı bağlama dile getirdiğini anlatan Murat Çelik, şöyle devam etti: 
"Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Davutoğlu bir emanetçi değil” vurgusu, salonda ‘tek cümlede 2 mesaj’ olarak yorumlandı.
İlki, müstakbel başbakana güç veren; ikincisi ise isim vermeden Abdullah Gül’e, yolunun kapalı kalacağı mesajı olarak...
Nitekim Davutoğlu’nun genel başkan seçilir seçilmez yaptığı teşekkür konuşmasında 2015, 19 ve 23 seçimlerini hedef olarak koyması da bu yorumları güçlendirdi."