BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  MEDYA

Erdoğan gitsin, AK Parti kalsın planı

Kulislerde ne zamandır bu senaryo konuşuluyordu. Bugün Zaman'ın etkin ismi Gülerce de o planı yazmış.

Abone ol

İNTERNETHABER - "Erdoğan gitsin, AK Parti kalsın"... Gezi olayları ile birlikte kulislerde ne zamandır bu senaryo dillerdeydi. Nihayetinde AK parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldığı canlı yayında o planı dillendirmişti.

Bugün Zaman'ın etkin ismi Hüseyin Gülerce de aynı plandan söz ediyor. Gezi ile ortaya dökülen niyeti şöyle aktarıyor;

"Gezi Parkı olaylarında ortak slogan, “Erdoğan istifa”ydı. Sonra fısıltı halinde şu yayıldı: “AK Parti, istikrar için çok önemli. Zaten AK Parti’nin bir alternatifi de yok.Mesele, Başbakan Erdoğan’la ilgili. Erdoğan otoriterleşiyor, sivil vesayeti inşa ediyor. Kimseyi dinlemiyor. Erdoğan giderse mesele kalmaz…”

ERDOĞAN GİDERSE NE OLUR?

Hüseyin Gülerce, Erdoğan gitsin söyleminin AK Parti'ye darbe vurmak için hazırlanmış bir çalışma olduğu inancında. Bunu da şöyle izah ediyor;

"Sayın Başbakan’ın hatalarını eleştirmek başka şey, onun ismi üzerinden yeni bir toplum mühendisliği projesiyle kampanya başlatmak başka bir şey… Suret-i haktan görünüp Erdoğan’ı itibarsızlaştırma planı, aslında AK Parti’ye ilk darbeyi vurma amacını taşıyor. Erdoğan giderse AK Parti sarsılacak, AK Parti sarsılınca siyasi ve ekonomik bir kaos başlayacak. Türkiye’nin istikrarını ve güçlenmesini istemeyenlere de gün doğacak, ellerini ovuşturacaklar.

İÇ-DIŞ DAYATMASI

“Erdoğan gitsin, AK Parti kalsın” planı, siyasi hayata müdahale planıdır. Bir iç-dış dayatmadır. Birinci mesele, böyle bir planın Erdoğan’ın şahsıyla ilgili olmadığıdır. Mesele AK Parti meselesi de değil, Türkiye meselesidir.

İkincisi, bir partide genel başkan değişimi, kongrede delegelerin iradesiyle olur. AK Parti delegeleri arasında, Sayın Erdoğan’ın değişmesiyle ilgili bir irade oluştuğunu hiç duyan var mı? Tam tersine, Gezi olaylarından sonra parti tabanı ve yönetimi Erdoğan’ın etrafında daha da kenetlenmiştir.

ERDOĞAN-GÜL-ARINÇ'IN ARASINA FİTNE SOKACAKLAR

Türkiye’nin demokrat, güçlü, refah içinde kalkınan küresel bir aktör olmasını istemeyenlerin AK Parti’yi kapatma, bitirme niyeti devam ediyor. Şimdi Erdoğan hedef yapılıp başka bir yol deneniyor. Partinin üç kurucusu; Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasına fitne sokma da dâhil, her yolu deneyecekler.

Yazının tamamı için