BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.442,97
POLİTİKA

Erdoğan '' Eğer Yeni Zelanda devleti gereğini yapmazsa biz gereğini yaparız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak mitinginde 50 kişinin katledildiği Yeni Zelanda'ya tepki gösterdi. Yasalarında 15 yıldan fazla hapis cezası olmayan Yeni Zelanda'ya yeni bir düzenleme çağrısı yapan Erdoğan '' Eğer Yeni Zelanda devleti gereğini yapmazsa biz gereğini yaparız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'da camiye yönelik saldırıyla ilgili "Sen kimsin ahlaksız. 50 tane ibadette olan kardeşimizi kalleşçe, adice, alçakça öldürdün. Ama bunun hesabını vereceksin. Bunun hesabını eğer Yeni Zelanda sormazsa öyle veya böyle biz bunun da hesabını sormasını biliriz" diye konuştu.

Erdoğan, idam yasasının kaldırılmasıyla ilgili de "Biz bir yanlış yaptık idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık. Eğer bizim parlamentomuz bununla ilgili bir karar verirse ben bunu onaylarım. Yeni Zelanda parlamentosu eğer bu adamla ilgili kalkıp da vermiyorsa ben de yeni Zelanda yönetimiyle bunu sürekli tartışırım. Zira bu iş bu kadar ucuz değil" dedi. 

24 Haziran seçimleri öncesi Kdz. Ereğli'de miting yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 9 ay sonra yeniden Kdz. Ereğli ilçesine geldi. 31 Mart yerel seçimleri öncesi alanı dolduran on binlerce vatandaştan destek isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'da camiye yönelik yapılan saldırıyı da kınadı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da İslam dinine yönelik sözlerine tepki gösterdi. 

Sitene Ekle