BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,21
DÜNYA

Yeni Zelanda Meclisi'nde Kuran okundu başbakan bakın ne yaptı?

YENİ ZELANDA'da cami saldırısında hayatını kaybeden 50 kişi için mecliste Kuran-ı Kerim okunurken başbakan da milletvekillerini 'selamünaleyküm' diyerek selamladı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde 50 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırılarının ardından toplanan meclisin ilk oturumunda, İmam Nizam ül Hak Thanvi hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okudu.

Parlamento oturumundaki Kuran tilaveti, daha sonra Tahir Navaz tarafından İngilizceye çevrildi. Meclis Başkanı Trevor Mallard ise yaşanan terör olayları sonrası birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Başbakan yine Müslümanların gönlünü fethetti
Yeni Zalanda Başbakanı Jacinda Ardern ise saldırıların ardından ilk kez parlamentodaki oturumda konuştu. Başbakan milletvekillerini ve Müslüman davetlileri "selamünaleyküm" diyerek selamladı.

Müslüman aileleri başörtüsü takıp ziyaret eden Başbakan Ardern, onlarla birlikte gözyaşı dökmüştü. Emniyet müdürü ise şehadet getirmişti. 

Adını anmayacağız o bir terörist
Başbakan cami basan katilin artık adını bile telaffuz etmeyeceklerini belirtip 'O terörist' dedi. Ardern şunları söyledi:
-"O kötü bir üne sahip olmayı amaçlıyor olabilir ama biz Yeni Zelanda'da ona hiçbir şey vermeyeceğiz, hatta adını bile. 
O aşırılık yanlısı biri, o bir suçlu. Ancak, ben konuştuğum zaman isimsiz biri"

Hem siyasetçilerden hem de halktan aynısını talep eden Ardern, bunun yerine saldırıda yaşamını yitiren 50 kişinin anılmasının daha doğru olacağını söyledi.

Sitene Ekle
Etiketler