BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan çomağı soktu

Başbakan Erdoğan yine 'derin devleti' hedef aldı. Erdoğan bu çeteleri kayıt dışı güvenlik olarak niteledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, derin devletin, devletin kurumları ve kendisi olmadığını belirterek, ''Derin devlet, kurumlar içerisinde kendi anlayışları veya kendi kutsalları adına yetkilerini aşarak, hukukun dışına çıkmak suretiyle oluşan çeteleşmelerdir'' dedi.

Bu konudaki açıklamasının ardından bazı kişilerin, ''Sen Başbakansın, iktidarsın, çöz bitir bu işi...'' dediklerini hatırlatan Erdoğan, ''Kusura bakmayın bu kadar kolaysa, bunca zamandır iktidar oldunuz. Ne yaptınız bu ülkede, hiçbir şey...Biz şu anda çomağı soktuk. Onun için bundan rahatsız olanların sesi yükselmeye başladı'' görüşünü ifade etti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, ''derin devlet'' tartışmalarına değindi. Erdoğan; ''derin devlet''den ne anladıklarını çok açık ifade ettiğini belirterek, şöyle konuştu: ''Derin devlet dedikleri, devletimizin kurumları değildir, devletin kendisi hiç değildir. Derin devlet, kurumlar içerisinde kendi anlayışları veya kendi kutsalları adına yetkilerini aşarak hukukun dışına çıkmak suretiyle oluşan çeteleşmelerdir. Bunu söyledim. Bu tür çeteleşmeler, dünyanın başka ülkelerinde olduğu gibi taa Osmanlı'dan beri bizde de var, ola gelmiştir. Birileri bunu alıp hemen, 'Sen Başbakansın, iktidarsın, çöz, bitir bu işi...' diyor. Kusura bakmayın bu kadar kolaysa bunca zamandır iktidar oldunuz. Hep bunları sizler konuştunuz; 'gerillalar' dediniz, 'kontrgerilla' dediniz. Ne yaptınız bu ülkede, hiçbir şey. Biz şu anda çomağı soktuk. Onun için bundan rahatsız olanların sesi yükselmeye başladı.''

Konuşması ''Seninleyiz her zaman, Recep Tayyip Erdoğan'' sloganlarıyla kesilen Erdoğan, ''Faili meçhuller dönemi kapandı. Ama bundan önce dikkat ederseniz, failleri meçhulleri dinlemekten başka ne yapıldı. Şimdi tüm bağlantılar, şunlar, bunlar üzerinde yaptığımız çalışmalarla bir yerlere doğru varıldı. Bunların neticesini yüzde 100 alamazsak da büyük oranda inşallah alıyoruz, alacağız'' diye konuştu. Devlete ve devletin kurumlarına en büyük zararı bu tür yanlışların içinde olanların verdiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Kimse devleti töhmet altında bırakamaz, bırakmamalıdır. Bugün bağıranlar, bu bağlantıları sebebiyle bağırıyorlar'' görüşünü dile getirdi.

''KADROLAŞMA VARSA, SİZİN ESERİNİZ''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bunlar sizin döneminizdeki kadrolaşmanın sonucudur'' denildiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''İnsaf...Biz KPS denilen imtihanla şu anda devlete eleman alıyoruz. Bu imtihanda böyle bir seçme hakkınız var mı? Bu işin üst yönetimine gelince, eğer kadrolaşma varsa, bu kadrolaşmayı geçmişte yaptığınız iktidarlarda sizler gerçekleştirdiniz. Çok açık net söylediniz. 'Ben, benim partimden değil de filanca partiden olanları mı filanca yere yerleştireceğim' diyen bakanlar oldu. Şu an dönemimiz içinde yaptığımız üst yönetimler, 15-20 yıldır bu ülkede memuriyet görevinde bulunanlar ve bu hakkı kazanmış olan insanlar arasından yapılan atamalardır. Bunlar bizim yeni aldığımız insanlar değil ki...

Yeni aldıklarımız KPS'ye tabi olarak gelenlerdir. 'Bu kimdir, şu kimdir' bunlar ayırt edilemez. Düşünün 20 bin öğretmen alınacak. 20 bin öğretmen, tek tek KPS imtihanını kazanmış. Ondan sonra açın hafıza kayıtlarını; 'Bu AK Parti'li mi, şu partili mi, bu partili mi?', Bu mümkün mü Allah aşkına? Milleti aldatmanın anlamı yok. Biz bu ülkede hizmet verecek olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını, yeter ki hizmet etsin ülkemizin her ilini onlara açtık ve gerekeni yapıyoruz. Eğitimde de sağlıkta da adalette de emniyette de ulaşımda da toplu konutta da enerjide de Dışişleri'nde de her yerde böyle.''

''TÜRKİYE'DE TARİH AK PARTİ İLE Mİ BAŞLADI?''
Başbakan Erdoğan, bunu söyleyenlere, ''Türkiye'de tarih, AK Parti ile mi başladı? Türkiye'nin bizden önce bir geçmişi yok muydu?'' diye sorduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ''O zaman siz nerelerdeydiniz? Bugün kamu kurumlarında görev yapan kadroları biz gökten zembille mi indirdik Allah aşkına? Buralarda bir politik kadrolaşma yaşandıysa bu kimin eseri? Siz önce bunlara cevap verin. Bal gibi sizin eseriniz. Bu konuda daha konuşacak çok şey var. Vakti saati geldiğinde onları da konuşacağız. Bu konuda atılan adımlarda, ülkemizdeki sıkıntıların arkasında nelerin olduğunu vakti saati geldiğinde açıklayacağız. Bunlar da yer alacak bazı yerlerde. Ama kusura bakmasınlar onun da vakti saati gelecek. Ama şahsım açıklayacak, ama bu doğruları idrak eden idrak-i meali bunları açıklayacak. Tabii eğer verecek bir cevabınız, konuşacak bir yüzünüz varsa, bunlar karşısında insaflı davranırsınız. Ben size bir şey söyleyeyim, sizin göstermeye çalıştığınız gibi her şey AK Parti ile başlamadı.

Ama çok önemli bir sürecin miladı AK Parti oldu.'' Erdoğan, şeffaflığın önemine işaret ederek, hukukun üstünlüğü ilkesinin güçlendirilmesi, 'derin devlet' türü yapılanmanın pan zehirinin tüm dünyada şeffaf devlet olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, hukuk dışı oluşumlarla mücadelenin en etkin yönteminin, devletin kamu kurumlarının şeffaflaştırılması, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işletilmesi ve yerleştirilmesi olduğunu söyledi.