BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.504,80
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan büyükelçilerle buluşacak

8. Büyükelçiler Konferansı için Türkiye'nin tüm büyükelçileri Türkiye'ye geldi. Erdoğan'ın büyükeçilere önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Abone ol

Türkiye’nin yurt dışında görev yapan ve bulundukları ülkede devlet başkanını temsil etme özelliğine sahip bulunan bütün büyükelçileri, 8. Büyükelçiler Konferansı çerçevesinde Ankara’ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilerin onuruna Beştepe'de öğlen yemeği verecek.

8. Büyükelçiler Konferansı, 11 Ocak Pazartesi günü Ankara JW Marriott Oteli’nde başladı. Konferans öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile büyükelçiler, Dışişleri Şehitliği ile Anıtkabir’e ziyarette bulundu. Konferansın ikinci günü, 12 Ocak Salı günü yapılacak.

TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASI TARTIŞILACAK

Konferansa, Türkiye’nin yurt dışında görev yapan 146 büyükelçisi ile merkez teşkilatındaki yöneticileri katılıyor. Yurt dışında Türk devletini temsil eden bütün büyükelçilerin Ankara’da toplanması, dış politika çerçevesinde yapılacak değerlendirmeler çerçevesinde önem taşıyor.

Toplantının ikinci gününde; Sabah saatlerinde Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ile Yalçın Akdoğan, büyükelçilere kendi görev alanlarıyla ilgili ayrı ayrı birer saatlik sunumda bulunacak.

ERDOĞAN BÜYÜKELÇİLERE ÖNEMLİ MESAJLAR VERECEK

Büyükelçiler, saat 13.00’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gidecek.

Erdoğan, büyükelçilere öğlen yemeği verecek. Erdoğan’ın, yemekte yapacağı konuşmada, kendisini yurt dışında temsil eden büyükelçilere direktif mahiyetinde önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Erdoğan’ın, Türkiye ile Rusya arasındaki kriz, Suriye’deki iç savaş, Ortadoğu’daki durum konusunda önemli değerlendirmelerde bulunacağı dile getiriliyor.

Erdoğan’ın, büyükelçilere; dünyadaki mülteci sorunu karşısında insan odaklı yaklaşım ve paralel yapı ile mücadele konusunda da direktif niteliğinde bir konuşma yapacağı konuşuluyor.

NORVEÇLİ BAKAN KONUŞACAK

Cumhurbaşkanlığı’ndaki yemeğin ardından konferans yeniden devam edecek. Saat

15:30-16:30  arasında  Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, konuk dışişleri bakanı olarak konuşacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile  Milli eğitim Bakanı  Nabi Avcı da, akşam saatlerinde büyükelçilere yönelik birer konuşma yapacak.