BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.433,50
POLİTİKA

Erdoğan Bolton'a sert çıktı çok yakında harekete geçiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü YPG'ye güvence veren ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'a tepki göstererek, 'Bolton çok ciddi bir yanlış yapmıştır' dedi.

ABD'nin terör örgütü YPG'yi koruma altına alma planına, Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çektı. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'un Türkiye'ye yönelik mesajlarına değindi. İşte Erdoğan'ın ABD yönetimine yönelik açıklamaları:

"BOLTON'UN MESAJINI YUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL" "DEAŞ balonu sayesinde Suriye hızla bu beladan kurtulma sürecine girdi. Bolton’un İsrail’den verdiği mesajı bizim kabullenmemiz, yutmamız mümkün değil. Bunlar bu ülkede benim Kürt vatandaşım kimdir, PKK, YPG kimdir herhalde tanımıyor.

PKK terör örgütü benim Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi olamaz.
Amerika eğer bunları Kürt kardeşlerimiz olarak değerlendiriyorsa burada çok ciddi bir yanılgı içindeler. Terörist olacak, bunlar Kürt bunlara dokunmayın. Yok öyle bir şey. Teröre yeni bir tarif mi geliştirdiniz.  Eğer teröristse gereğini yaparız.

"YANLIŞ YAPMIŞTIR" Bu konu ile ilgili olarak Bolton yanlış yapmıştır. Kim bu şekilde düşünüyorsa onlar da yanlış içindedir. Suriye’deki terör koridoru içinde yer alanlar gereken dersi alacaklardır. Bizim için YPG, PKK, DEAŞ arasında en ufak bir fark yoktur

Sitene Ekle