BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Baykalla atıştı

Başbakan Erdoğan, hükümet programını eleştirenlere yanıt verdi Baykal'ı taşladı!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, farklılıkların zenginlik olacağını ifade ederek, "Bu ülkede bölücü teröre destek veren terör örgütünü de terör örgütü olarak ilan ediyorum. Bunu AB üyesi ülkeler, Amerika yapıyor, şurası, burası yapıyor da benim ülkemde bu kutlu çatı altında olanlar niye yapmıyor? Onlar da yapsın" dedi.

Başbakan Erdoğan yapıcı olan eleştirileri saygıyla karşıladığını belirtirken "Gönül isterdi ki burada hükümet programına eleştiriler ve katkılar gelseydi. Ancak görüyorum ki burada sadece kötülemek amacıyla muhalefet ediliyor. Ana Muhalefe Partisi'nin sözcüsü burada gazete küpürleriyle gelip (Başbakan'ın oğlu bakanların oğlu gemi almış) diyor. Bunları söylüyor ama gerçeği görmüyor; gemi inşaat sektörü hızla büyüyor. Dünyada bir yıldız gibi parlıyor.."

Alt kimlik üst kimlik tartışmaları

Sayın Baykal bizim (Alt kimlik üst kimlik kavramlarımızı eleştiriyor) Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Ülkemizde neler yaplıdığının farkında değil bazı arkadaşlar. Bakın Güneydoğu'ya yapılan yatırımların haddi hesabı yok.. Bizim tek doğrumuz var; Tek millet tek devlet tek bayrak! Bizi din eksenli parti olarak gösteriyorlar. Hayır biz demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin yanındayız..

DTP'ye taş

Bunları görenler bilenler biliyor. Eleştirenler ise madem öyle ne diye seçime parti olarak giremeyip te bağımsız girdiniz?

Ak Parti, kurulduğu günden beri ayırımcı siyaset, değil kucaklayıcı siyaset yapıyoruz. Din, mezhep kültür farklılığı peşinde değiliz.. Çünkü biz Türkiye'nin partisiyiz, tüm 70 milyonun hükümetiyiz..

Biz iktidara geldiğimizde 22 banka fona devredilmişti, hangi hükümet döneminde oldu bu işler.. Şimdi soruyorum bizim dönemimizde hangi banka fona devredildi? Bir İmar bankası var o da biz gelmeden fona devredilmeye hazırdı..
Bizim dönemimizde hangi yolsuzluk oldu? Bizim dönemimizde hiç görev zararı olmadı 4 finans kuruluşu 46 banka takır takır çalışıyor. Bizim dönemimizde kamu bankaları Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank Avrupa'nın sayılı bankaları arasına geldi..

Baykal'la atıştılar

Sayın Baykal'ın döneminde reel faiz yüzde 40'tı şimdi yüzde 8.."

Bu sırada Baykal oturduğu yerden gülerek "Atıyorsunuz sayın Başbakan atıyorsunuz" dedi..

Dönemimizde vergide tahsilatımızın düştüğü söyleniyor? Bunu neye göre söylüyorsunuz?

Bu sırada CHP'li Kemal Anadol laf atınca TBMM Başkanı Köksal Toptan devreye girerek "Başbakan demokratik olarak söz hakkını kullanıyor, nasıl konuşacağını sizden mi öğrenecek?"

Başbakan Erdoğan, kısa bir sessizlikten sonra "Merak etmeyin ben ne kadar konuşacağımı iyi bilirim. Süreyi de aşmam" dedi..

Erdoğan daha sonra "Turizm konusunda büyük ilerlemeler kaydettik. İstanbul'da boş otel yok. Bunlar deniz kum güneş için mi doldu? Antalya'ya büyük yatırımlar yaptık. Bundan sonra da Antalya'ya çok turist gelecek ve bunların çoğu kongreler için olacak."

Ilısı barajı

Başbakan Erdoğan yapımı süren barajlardan bahsederken DTP sıralarına dönerek "Bakın Ilısı barajını ideolojik yaklaşımla görmeyin" dedi.

Türkiye'nin 81 ilinin sorunlarını biliyorum hepsinin hesabını veririm. Çünkü ben 81 il nerede biliyorum..

İnsan hakları konusu

Bizim dönemimizde insan hakları ihlali sıfırdır. Ülkemde şu an işkence diye bir şey yoktur. Var sa ispatınız getirin. Bizi yalan yanlış haberlerle AİHM'e şikayet etmeyin!