BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, Bahçeli'ye hangi jesti yapacak? İşte o iddia...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde ittifakı görüşmek için biraraya gelmesi bekleniyor. Erdoğan'ın bu buluşmada Bahçli'nin İstanbul jestine karşılık vermesi bekleniyor.

Abone ol

AK Parti ile MHP arasında Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde cumhur ittifakının devam edip etmeyeceği tartışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ittifakı görüşmek için yakın bir zamanda görüşmeleri bekleniyor. MHP ile AK Parti'nin ittifakıyla ilgili Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı'nın, Bahçeli'ye Osmaniye jesti yapabileceğini yazdı. "Görünen o ki yerel seçim ittifakı İstanbul’la sınırlı tutulacak" diyen Selvi, "Her parti kendi adaylarını çıkaracak" ifadesini kulandı. İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

BİNALİ YILDIRIM DAVET EDEBİLİR... "Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında bir temasın olması bekleniyor. Bu belki Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın daveti ile bir kahve içmek şeklinde gerçekleşebilir."

TEREDDÜTLERİ GİDERECEKLER... "MHP Lideri Bahçeli’nin dün ‘cumhur ittifakı’ konusunda verdiği mesajlar üzerine iki liderin kısa bir süre içinde bir araya gelmesi bekleniyor. Erdoğan ile Bahçeli ‘cumhur ittifakı’ konusundaki tereddütleri gideren bir görüşme yapacaklar."

BAHÇELİ'YE MEMLEKET JESTİ... "Ancak görünen o ki yerel seçim ittifakı İstanbul’la sınırlı tutulacak. Her parti kendi adaylarını çıkaracak. Ancak Erdoğan’ın, Bahçeli’nin memleketi olan Osmaniye’de kendisine bir jest yapması beklenebilir."