BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  DÜNYA

Erbil'de Maliki'yi devirme zirvesi

Irak'ta Başbakan Nuri el-Maliki'ye muhalif grupların güven oylaması yoluyla hükümeti düşürme girişimi devam ediyor.

Abone ol

Muhalif liderler Erbil'de toplanarak durum değerlendirmesi yapacak. Cumhurbaşkanı Talabi'nin tutumu ise belirsizliğini koruyor.  

AA muhabirinin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) kaynaklarından edindiği bilgiye göre, bugün öğleden sonra IKBY Başkanı Mesud Barzani, El-Irakiye lideri İyad Allavi ve Irak Meclis Başkanı Usame en-Nuceyfi ile birlikte bazı Iraklı siyasiler Erbil'de bir araya gelerek, Maliki'ye karşı yapılması istenen güven oylamasını görüşecek.

Meclis Başkanı Nuceyfi'ye yakın bir kaynak ise, 172 milletvekilinin imzasının toplanarak Cumhurbaşkanı Talabani'ye sunulduğunu, böylelikle güven oylamasına giden yasal sürecin başladığını bildirdi.  

Konuyla ilgili bilgi veren IKBY yetkilisi de, Cumhurbaşkanı Talabani'nin, Maliki'ye karşı yapılacak güven oylamasıyla ilgili tutumunu, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile dün gece geç saatlerde yaptığı görüşmenin ardından netleştirdiğini iddia etti. Ancak aynı kaynak, Talabani'nin toplanan imzaları Meclis Başkanı Nuceyfi'ye sevk etmek için "durum ağırdan aldığını" savundu ve "İşin arkasında politik hesaplar var. Bu işlem önümüzdeki hafta sonuna kadar sürebilir" dedi.