BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Erbakan için kim ne dedi?

Erbakan için kim ne dedi?

Başbakan erdoğan, saadet partisi genel başkanı necmettin erbakan'ın vefatına ilişkin şunları söyledi:''bugün sabah saatlerinde türkiye cumhuriyeti'nin 54. başbakanı, saadet partisi'nin genel başkanı prof. dr. necmettin erbakan, hakk'kın rahmetine yürüdü. türkiye'ye çok önemli hizmetler...

Erbakan için kim ne dedi?

Başbakan Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatına ilişkin şunları söyledi:

''Bugün sabah saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 54. Başbakanı, Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Hakk'kın rahmetine yürüdü. Türkiye'ye çok önemli hizmetler kazandırmış, Türk siyasetinde kendisine mümtaz bir yer edinmiş. Ayrıca ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamıydı. Şahsıyla, mücadelesiyle, davasıyla, ilkeleriyle olduğu kadar bir insan olarak, bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etti. Mekanı cennet olsun. Allah'ın rahmeti üzerine olsun diyorum. Allah ondan razı olsun diyorum. Öğrettikleriyle, aktardıklarıyla, mücadeleci kişiliğiyle her daim kendisini şükranla, minnetle yad edeceğimizi ifade etmek istiyorum.

Erbakan için kim ne dedi?

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş:

''Aşağı yukarı 1969'dan, Milli Nizam Partisinin kuruluşundan bu yana yaptığı siyasi çalışmalarında, hep rüzgara karşı direnmiş, tırnaklarıyla kazıyarak belli bir yere gelmiş olan siyasi bir şahsiyetti. Türkiye'de milletin ve ülkenin kalkınması, milletin refahı ve huzurunun sağlanması, Türkiye'nin İslam dünyası, coğrafyası ile ilişkilerin artırılması bakımından, denebilir ki bir çok çığır açıcı hareketin de öncüsü olmuştur. Ayrıca Türkiye'de kitlelerle devletin arasındaki sürtüşmeleri mümkün olduğunca azaltacak bir çok çalışmanın da içerisinde oldu. Örneğin en son 28 Şubat sürecinde iktidara gelmiş bir başbakan olmasına rağmen, bir takım oyunlarla iktidardan indirilmesine ve o zamanki partisi Refah Partisinin büyük oy almış olmasına rağmen kapatılmış olmasına gösterdiği serin kanlı devlet adamı tavrı, her halde Türkiye siyasi hayatında yerini almıştır. Bütün bunlarla birlikte sayın Erbakan'ın Türk siyasetine kattıkları her halde bundan sonra da siyasi analizciler tarafından gerçekten dikkatle incelenecek bir husustur.''

Erbakan için kim ne dedi?

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefat eden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın okul arkadaşı ve meslektaşı olduğunu belirterek, “Geçen 60 yıl içinde pek çok yakınlığımız olmuştur. Çeşitli siyasi hadiseler içinde beraber göründük. Son defa hastayken 7 Şubat günü Güven Hastanesinde kendisini ziyaret edip helalleşmiştim. Allah rahmet eylesin, üzüntülerimi ifade etmek istiyorum” dedi.

Erbakan için kim ne dedi?

Babacan, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde Fatih Erbakan'a taziye ziyaretinde bulundu. Fatih Erbakan'a başsağlığı dilediğini ifade eden Ali Babacan şunları söyledi:

Erbakan'ın 40 yılı aşkın bir süredir Türk siyasi tarihine çok önemli kazanımlar getirdi.

Çok mücadeleler verdi. Kolay dönemlerden geçmedi. Defalarca parti kapatma davalarıyla karşı karşıya kaldı. Bu mücadelesini hayatının son gününe kadar kararlı şekilde devam ettirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, merhum Necmettin Erbakan'ın çok mücadele verdiğini, mücadelesini hayatının son gününe kadar kararlı şekilde devam ettirdiğini söyledi.