BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Enfeksiyona karşı yönetmelik yolda

Sağlık Bakanlığı, hastane enfeksiyonları ile mücadele etmek için yeni bir yönetmelik hazırlıyor. Buna göre enfeksiyon hemşiresi ve hekimi bulundurma zorunluluğu getiriliyor.

Abone ol

Son iki ayda üç ayrı hastanenin yenidoğan ünitelerinde ölen bebeklerin sayısının 18’e yükselmesi üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

Son iki ayda yaşanan bebek ölümleri Sağlık Bakanlığı’nı hastane enfeksiyonları konusunda yeni önlemler almaya sevk etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, enfeksiyonlar konusunda yeni bir yönetmelik hazırlandığını söylerek yönetmeliğin ayrıntılarını açıkladı:

“Yönetmelikle ülkemizdeki tüm kamu ve özel hastanelerinde bir enfeksiyon kontrol komitesinin oluşturulması gereği ortaya konmaktadır. Yönetmelikte her 250 yatak için bir enfeksiyon kontrol hemşiresi ve enfeksiyon kontrol hekimi tanımları yapılmaktadır. Bu elemanların enfeksiyon kontrolünde rutin işleri takip etmeleri amaçlanmaktadır.”

Akdağ, ayrıca oluşturulacak bir bilgi ağı sistemiyle enfeksiyonların takibe alınacağını belirtti. Sağlık Bakanı, yaşanan ölümler sonrası hastane yönetimlerinin suçlamasına ise tepki gösterdi:

“Meselenin boyutlarını bilmeden, görülen enfeksiyonların dünya ortalamalarıyla kıyaslamasını yapmadan, birilerinin ortaya çıkıp ahkam kesmesi, hekimleri suçlaması, sağlık çalışanlarını suçlaması hatta bu enfeksiyonlarla ülkemizde yürütmekte olduğumuz sağlıkta dönüşüm programıyla ilişki kurmaya çalışması hakikaten tamamen abesle iştigaldir.”
Kaynak: