BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

En güzel vizesiz gidilen ülkeler

En güzel vizesiz gidilen ülkeler

Bordo pasaporta mı sahipsiniz? O halde kafanıza estiği gibi kolaylıkla girip çıkabileceğiniz 102 ülke var. Biz size bu 102 ülke arasından en iyileri derledik. İşte vizesiz gidebileceğiniz en güzel ülkeler...

En güzel vizesiz gidilen ülkeler

Bordo pasaportluların, vize başvurusu ile uğraşmadan, kafasına estiği anda bavulunu toplayıp gidebileceği kolaylıkta, 102 ülke var! Vizesizden kastımız bir başvuru ve değerlendirme sürecinin olmaması. Yoksa bazıları “vize” uyguluyor ama bu daha çok ülkeye girmek için form doldurmak ve harç ödemek gibi kolay bir işlem. Öyle Shengen ya da Amerika vizeleri gibi başvuru & kabul ya da red süreçleri yok. 5-10 dakikada işlemler bitiyor ve işlemleri tamamlayan herkes ülkeye giriş yapabiliyor. Bazıları bu işlemi online yapmanızı isteyebiliyor, bazılarında uçaktan inince vize gişesinde yapıyorsunuz, bazılarına da hiçbir şey yapmandan elinizi kolunuzu sallaya sallaya giriyorsunuz. Bu vizesiz girilen 102 ülkelenin 102’si de tatil için ideal değil tabi. Sizden sıkça gelen nereye gitsek soruları üzerine, vizesiz gidilen ülkeler arasında en beğendiğimiz ve size de öncelikli olarak görmenizi tavsiye ettiğimiz yerleri yazdık. Bu fotoğraftaki yeri merak edenler için yer, Karadağ’daki Sveti Stefan’dır.

En güzel vizesiz gidilen ülkeler

AVRUPA’DAN VİZESİZ ÜLKE ÖNERİLERİMİZ 1. BOSNA HERSEK Kardeş ülke Bosna. Bosna’da mimari ve doğanın müthiş harmonisi konuşuyor. Ortaçağ köyleri, içinden akan derleri, Türkiye’den geldiğimizi duyunca etrafınızı saran sıcak insanları ile insana kendini çok iyi hissettiren bir yer. 1990’lardaki savaşın izlerini hala taşıdığı için derin bir duygusallık da var. Mostar ve Saraybosna’nın güzelliğini kendiniz görün deriz.

En güzel vizesiz gidilen ülkeler

2. KARADAĞ Karadağ mı? Evet, Karadağ! Bosna’nın komşusu Karadağ Avrupa’da gidebileceğiniz en güzel vizesiz yerlerden. Şahane Adriyatik kıyıları, otel olarak işletilen ve şaşırtıcı uygunluktaki şatoları, denizden dimdik yükselen yemyeşil dağlar, Ortaçağdan kalma güzel kasabaları ile bir yaz gecesi rüyası. Özellikle Kotor’a bayılacaksınız. Uçuş 2 saat sürüyor ve fiyatlar ekonomik.

En güzel vizesiz gidilen ülkeler

3. SIRBİSTAN Sırbistan’da son yıllarda inanılmaz bir genç enerji var. Çünkü burası artık bir Berlin ya da Budapeşte gibi Avrupa’da gençliğin nabzının attığı yer oldu. Tüm Avrupa gençliği, günübirlik de olsa Belgrad’a gelip Sava ve Tuna nehirlerinin kıyılarındaki duba üstü gece klüplerinde sabaha kadar partiliyor. Bu genç trafikte her yaz Novi Sad’da düzenlenen dünyanın en prestijli müzik festivallerinden, ödüllü EXIT Festival’in de payı büyük. Hazır vize sorunu da yokken Türkiyeli festivalcilerin kesinlikle ne yapıp ne edip bu organizasyonu görmesini tavsiye ederiz. Sırbistan’a gelmişken Subotica, Niş, Yeni Pazar gibi sevimli ve tarihi şehirleri de es geçmeyin deriz.