BIST 10.725
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.505,01

En doğal aşk

En doğal aşk

Kara akbaba(aegypius monachus). karşılıklı temizlenmek erişkin kara akbabalar için hem bir kur davranışı hem de çiftin birlikteliğini ve bağını güçlendirici bir davranış olabilir. bu güçlü bağ, tekeşli bir tür olan kara akbabalarda uzun yıllar devam edebiliyor. türkiye’de nadir görülen türler...

En doğal aşk

KARA AKBABA(Aegypius monachus). Karşılıklı temizlenmek erişkin kara akbabalar için hem bir kur davranışı hem de çiftin birlikteliğini ve bağını güçlendirici bir davranış olabilir. Bu güçlü bağ, tekeşli bir tür olan kara akbabalarda uzun yıllar devam edebiliyor. Türkiye’de nadir görülen türler arasında yer alan bu yırtıcılar, kur yapmaya ocak, şubat aylarında başlıyor. Mart–temmuz arasında üreyen kara akbabalar, sert görüntülerinin aksine son derece romantik kuşlar.

En doğal aşk

FLAMİNGO(Phoenicopterus ruber).Flamingoların bahar aylarındaki kur dansı, Kuğu Gölü balesinin bazı figürlerini andırır. Dişi ve erkek flamingolar suda yürürken, başlarını birbirinin ters yönünde sağa ve sola çevirerek kur yaparlar.

En doğal aşk

FLAMİNGO(Phoenicopterus ruber).Bu davranışlarıyla eş arayışı içinde olduklarını belli ederler. Birbirlerini etkilemenin en önemli yollarından biri kanatlarının üstündeki kırmızı–pembe rengi göstermeleridir. Bir yıl boyunca sadık kalacakları sevgililerini ararken erkekler kalın, dişiler tiz bir sesle “ga–gak” sesi çıkarır. Ayaklarının uzun olması flamingoların çiftleşmesi için bir dezavantaj sayılabilir.

En doğal aşk

İSPİNOZ(Fringilla coelebs). Pek çok kuş türü gibi ispinoz erkekleri de parlak tüyleriyle dişinin dikkatini çekmeye çalışır. Dişi ispinozun rengi ise daha donuktur. Erkek ispinoz uzun uzun öterek flört etmeye başlar ve dişi onu uzaktan izler. Sonra birbirlerine yaklaşmaya başlarlar.Erkek, göğsündeki parlak kırmızı tüyleri kabartarak sağlıklı yavrular için ne denli uygun bir eş olduğunu göstermeye çalışır. Ve dişinin kabul etmesiyle çiftleşme gerçekleşir.