BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21

En çok yapılan 5 fitness hatası

En çok yapılan 5 fitness hatası

Hata 1: mekik çekerken dilinizi hiç düşünmüyorsunuz. evet, kulağa garip geldiğini biliyoruz, ama şunu bir dinleyin. kadınlar mekik çekerken boyun kaslarını, karın kaslarından daha fazla kullanmaya meyillidir. bu zamanınızı boşa harcamaktan başka bir işe yaramaz. kuvveti sadece karın kaslarınızdan...

En çok yapılan 5 fitness hatası

Hata 1: Mekik çekerken dilinizi hiç düşünmüyorsunuz.

Evet, kulağa garip geldiğini biliyoruz, ama şunu bir dinleyin. Kadınlar mekik çekerken boyun kaslarını, karın kaslarından daha fazla kullanmaya meyillidir. Bu zamanınızı boşa harcamaktan başka bir işe yaramaz. Kuvveti sadece karın kaslarınızdan almaya odaklanmak için şunu yapabilirsiniz: Mekik çekmeye başlamadan önce dilinizi üst damağınıza yapıştırın. Bu çene ve boyun kaslarınızı meşgul edecek ve karın kaslarınızı kullanmaya başlayacaksınız.

En çok yapılan 5 fitness hatası

Hata 2: Kardiyo yapmadan önce esniyorsunuz.

Tabii ki bir matın üzerinde oturup ayak parmaklarınıza dokunmaya çalışmanın bir zararı yok. Fakat bu sıkıcı bir egzersiz ve vücudunuza pek de faydası yok. Koşmadan ya da eliptic’de kardiyoya başlamamadan önce ısınmanın en iyi yolu, hareketleri düşük hızda tekrarlamaktır. Kullanacağınız makineye çıkın ve en yavaş hızda 5 dakika çalışın. Daha sonra normal hızınıza ulaşana kadar yavaş yavaş hızınızı arttırın.

En çok yapılan 5 fitness hatası

Hata 3: Her zaman aynı ağırlıkta dumble kaldırıyorsunuz.

Pek çok kadın aynı ağırlıkları uzun süre kullanmanın daha faydalı olduğuna inanıyor. Bu yüzden çoğu zaman 1,5 ya da 2 kiloluk dumble’larla çalışmaya devam ediyorlar. Fakat eğer ağırlıklarla düzenli olarak çalışıyorsanız, kullanıldığınız ağırlıkları yavaş yavaş arttırmanız gerekir. Kullandığınız ağırlıklar, çalışma sonrası kollarınızda titremeler ve ağrılar olmuyorsa, ağırlıklarınızı arttırma vaktiniz gelmiş demektir.

En çok yapılan 5 fitness hatası

Hata 4: Zor şınavları yapmaya çalışıyorsunuz.

Modifiye şınav, dizlerimizin yerde olduğu ve kollarımız sayesinde inip kalktığımız şınavdır. Üstelik bu şınav, gerçek şınavı yapamayan biz kadınların kurtarıcısıdır. Normal şınav çekmeye çalıştığımızda vücudumuzun tamamını taşıyamadığımız zaman, vücudumuz garip şekillere girer ve bu egzersiz etkisini yitirir. O yüzden yarım şınav çekin.