BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,11
ALTIN 2.464,67

En çok kazandıran 10 meslek

En çok kazandıran 10 meslek

Bilişim sektöründe hangi alanda uzmanlaşacağınız konusunda kararsız mı kaldınız? bilgi teknolojilerinde kazancına göre en revaçta olan 10 mesleği sıralıyoruz. shiftdelete.net'in yaptığı liste şöyle;

En çok kazandıran 10 meslek

Bilişim sektöründe hangi alanda uzmanlaşacağınız konusunda kararsız mı kaldınız? Bilgi teknolojilerinde kazancına göre en revaçta olan 10 mesleği sıralıyoruz. Shiftdelete.net'in yaptığı liste şöyle;

En çok kazandıran 10 meslek

1. Uygulama Geliştirme Şefi (Lead Applications Developer) Yazılım geliştirme ekiplerini uygulamaların tasarım, yapım, kodlama, test ve ayıklama aşamalarında yöneten bu meslek grubuna dahil olmak için 4 yıllık bilgisayarla ilgili bir bölümden mezun olmak ve 3 ila 5 yıl arası sektör tecrübesi gerekiyor.
KAZANCI: Yıllık 80.250 USD - 108.000 USD arasında

En çok kazandıran 10 meslek

2. Uygulama Mimarı (Applications Architect) Uygulamalar için arayüz ve altyapı gibi bileşenler tasarlayan ve istenen tasarım standartlarıyla uyumluluğu sağlayan bu kişilerin, dört yıllık bilgisayar veya bilgi sistemleri bölümünü bitirmeleri gerekiyor. Master derecesinin tercih sebebi olduğu meslekte ayrıca en az sekiz yıllık benzer iş tecrübesi arıyor.
KAZANCI: Maaş aralığı ise 87.250 USD - 120.000 USD.

En çok kazandıran 10 meslek

3. Mesajlaşma Yöneticisi (Messaging Administrator)
E-posta ve grup sistemlerini kontrol eden meslek sahipleri, birleşik sunucular, işletim sistemleri, yedekleme ve kurtarma programları ve sistem problemlerinin çözülmesinden sorumlu. Bilgisayar bilimi, bilgisayar bilgi sistemleri ve benzeri alanlarda dört yıllık okul mezuniyeti gerektiren mesajlaşma yöneticiliğine yükselmek için aynı işverenle 3 yıl kadar mesajlaşma sistemlerinde çalışmış olmak gerekiyor.
KAZANCI: 87.250 USD - 120.000 USD aralığında.