BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

'En Başarılı 30 mikro girişimci kadını' ödülüne kavuşuyor

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile Citibank'ın birlikte düzenlediği “8.Citibank Mikro Girişimci Ödülleri”nin finalistleri belli oldu.

Abone ol

Citibank’ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile birlikte düzenlediği “8.Citibank Mikro Girişimci Ödülleri”nin finalistleri belli oldu.  

Aldıkları kredilerle emeklerini yaratıcı üretime dönüştürerek “rol model” seçilen 30 girişimci kadın, 17 Şubat Çarşamba akşamı Citibank Genel Müdürlüğü’nde düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

Mikro girişimcilik konusunda farkındalık sağlayıp bir destek ağı oluşturarak yaratıcı kadınları üretime özendirmek amacıyla gerçekleştirilen 8.Citibank Mikro Girişimci Ödülleri’ne Türkiye’nin 58 ilinden 2.500’ün üzerinde başvuruda bulunuldu. Değerlendirme sonucunda 30 mikro girişimci kadın, toplam 7 kategoride ödüle layık görüecek.

Girişimleriyle fark yaratarak bu 7 kategoride ilk 3’e giren 30 girişimci kadın, 1000 ile 3000 TL arasında para ödüllerinin de sahibi olacak.

Citibank Mikro Girişimci Ödülleri hakkında

Citibank Mikro Girişimci Ödülleri, BM Sermaye Geliştirme Fonu (UNCDF), Citi Vakfı ve Küresel Öğrenci Birliği tarafından tasarlanarak ilk etapta bir pilot program olarak başladı. Program, 2006 yılından itibaren tamamıyla Citi Vakfı’nın sorumluluğu altına girerek Citibank Mikro Girişimci Ödülleri adını aldı. 2004 yılında 8 ülkenin katıldığı program bugün 26 ülkede gerçekleştiriliyor. Citibank Mikro Girişimci Ödülleri Programı, dünya çapında mikro girişimcilik konusunda farkındalık sağlamak, mikro girişimcileri ödülle destekleyerek mikro girişimciliği özendirmek ve mikro girişimcilik konusunda bir destek ağı oluşturmayı amaçlıyor.