BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Emniyette deprem devam ediyor SON DAKİKA

Yolsuzluk operasyonu sonrasında başlayan görevden almalara bir yenisi daha eklendi ve Mersin'de İstihbarat Şube Müdürü görevden alındı.

Abone ol

İstanbul'da gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından başlayan emniyetteki görevden alma depremi devam ediyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü’nde aralarında terör ve güvenlik şube müdürlüğü ile kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubelerinin de aralarında bulunduğu 15 müdür ve emniyet müdür yardımcısı görevden alındığı bildirildi.

MERSİN İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVİNDEN ALINDI

Emniyet bünyesinde yaşanan görevden almalara Mersin de eklendi ve İstihbarat Şube Müdürü görevden alındı.

Yaklaşık bir yıldır Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Ali İhsan Kaya görevden alınarak genel müdürlük emrine çekildi.

Bu arada İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "Güneyde bir ilde üst düzey yöneticiler, parti il başkanları hakim kararı ile dinlenmiş" dediği ilin Mersin olabileceği kulislerde konuşulmaya başlandı


GÖREVDEN ALMALAR MALİYEYEDE SIÇRADI

Görevden alma depremi, Emniyet'in ardından Maliye Bakanlığı'na sıçradı. Maliye Bakanlığı'nda bazı üst düzey bürokratlar bugün görevden alındı.

Maliye Bakanlığı'nda önemli görevlerde bulunan çok sayıda bürokratın görevden alındığı ileri sürüldü. 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonunun ardından Maliye'de bir operasyon da Gelir İdaresi'nde yapıldı.

Milliyet'in haberine göre Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndaki (MASAK) görevinden alınan Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu'nun ardından Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Karaçam görevden alındı. Karaçam apar topar izne çıktı. 10 günlük bir izin sürecinden sonra Karaçam'ın yeni görev yerinin belli olması bekleniyor. Karaçam ile birlikte Gelir İdaresi Daire Başkanı Uğur Doğan’ın da görevden alındığı, görevden almaların sürebileceği belirtildi.