BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.406,44
HABER /  DÜNYA

Emniyet Müdüründen vatandaşa sert tepki

Giresun’da meydana gelen trafik kazasında yaya geçidinden karşıdan karşıya geçmekte olan yaya’ya 2 araç çarparak hayatını kaybetti.Üst geçit...

Abone ol

Giresun’da meydana gelen trafik kazasında yaya geçidinden karşıdan karşıya geçmekte olan yaya’ya 2 araç çarparak hayatını kaybetti.Üst geçit yapılmasını isteyerek tepki gösteren mahalle sakinleri ile Emniyet Müdürü Hikmet Bulak arasında büyük tartışma yaşanırken Müdür Bulak,“Biz bu yaya geçidini kapatacakken siz engel oldunuz.Bu kişinin ölümüne de siz sebep oldunuz” dedi.
Kaza dün gece saat 22:30 saatlerinde Giresun Haci Hüseyin mahallesi Karadeniz sahil yolu üzerinde meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre yaya geçidinden karşıdan karşıya geçmek isteyen Yüksel Kayış’a (58), Giresun Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru olduğu belirtilen Serdar Beygirci’nin kullandığı 28 NL 020 plakalı araç çarptı.Çarpmanın etkisiyle savrulan Yüksel Kayış’a arkadan gelen ve 34 EF 6798 plakalı bir başka araç çarptı.Yaya yüksel kayış olay yerinde hayatını kaybetti.Savcının incelemesinin ardından Yüksel Kayış’ın cesedi cenaze nakil aracı ile birlikte Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazanın ardından hacı Hüseyin mahalle sakinleri sürekli bu yolda kaza oluyor en son 1 ay önce genç bir kızımız öldü neden hala üstgeçit yapılmıyor diyerek tepki gösterdiler ve olay yerine gelen emniyet Müdürü ile tartıştılar.Olay yerinden dağılmak istemeyen mahalle sakinlerine ise Emniyet Müdürü Bulak,”Biz bu yaya geçidini kapatacakken siz engel oldunuz.Bu kişinin ölümüne de siz sebep oldunuz” dedi.
Vatandaşlar dağılmayarak Vali ve Belediye Başkanı buraya gelsin diyerek slogan atmaya başladılar ve oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattılar.Yaklaşık 3 saat yolu trafiğe kapatan mahalle sakinleri sadece ambulansların geçmesine izin verdiler.Bir süre sonra tekrar olay yerine gelen Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak mahalle sakinleri ile görüşüp ikna ettikten sonra mahalleli eylemine son vererek 3 saat trafiğe kapalı kalan Karadeniz sahil yolu tekrar trafiğe açıldı.
Kaza ve olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.