BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Emniyet Müdürü açıkladı: Provokatör yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Gaziosmanpaşa’da karşıt görüşlü iki grup arasında saf tutan ve ’provokatör’ olduğu iddia edilen şüph...

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Gaziosmanpaşa’da karşıt görüşlü iki grup arasında saf tutan ve ’provokatör’ olduğu iddia edilen şüphelinin gözaltına alındığını ve sorgusunun sürdüğünü söyledi.
Emniyet Müdürü Altınok, Bahçelievler Belediyesi tarafından alınıp, Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kullanımına sunulan 20 adet kombi tipi binek araç ve 10 adet motosikletin teslim protokolünün imza törenine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, Beyoğlu’nda valiz içinde bulunan cesetle ilgili olarak, “Bir bayana ait cesedin bulunduğu doğru ama vücudunun bütün uzuvları yerinde. Bıçak darbesiyle herhalde kan kaybından vefat ettiğini düşündüğümüz bir bayan cesedi bulduk. Onunla alakalı arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor. Kimliği henüz tespit edilmedi. Arkadaşlarımız çalışıyor. Yakın bir sürede zannediyorum tespitini yaparız” dedi.
Gaziosmanpaşa’da karşıt görüşlü iki grup arasında saf tutan ve ’provokatör’ olduğu iddia edilen şüpheliyle ilgili soruyu da yanıtlayan Altınok, “Gaziosmanpaşa ilçemizde huzur ve sükûnu bozma noktasında kim ne gayrette bulunuyorsa onlara fırsat vermeyeceğiz. İlçenin huzur ve sükûnunun bozulması noktasındaki gayretler hiçbir zaman karşılık bulmadığı gibi, Gaziosmanpaşa’daki kardeşlerimiz aynı karşılığı vermeyecek ve orada huzur ve sükûnun devamını sağlayacağız. Vatandaşımız da o yönde çok büyük katkı yapıyor. Sosyal medyada ben de gördüm ve arkadaşlarıma talimat verdim. O konuda çalışma yaptılar ve resimlerdeki şahsı aldık. İlgili birimde şu anda sorgusu devam ediyor. Ama henüz daha sonuçlanmadığı için farklı bir beyanatta bulunma şansımız yok. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

OTOBÜSE SALDIRI
Altınok, Gaziosmanpaşa’da terör örgütü yandaşlarının İETT otobüsüne yönelik molotoflu saldırısına ilişkin de, “Hukuka aykırı kim herhangi bir işlem yaparsa vatandaşımızın huzurunu bozma noktasında hukukun belirlemiş olduğu sınırları çiğneme noktasında kim her ne iş yaparsa karşılığını bulacak. Biz İstanbul’da huzurun ve sükûnun devamı için ne gerekiyorsa yapıyoruz. O konuda da ne gerekiyorsa yapacağız. O failleri, eylem yapan kişileri de alıp adalete teslim edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
(İHA)