BIST 10.096
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.406,34
HABER /  GÜNCEL

Emniyet amiri yeni Cizre'yi anlattı

Şırnak Cizre İlçe Emniyet Müdürü Ercan İçli, ilçeye övgüler yağdırdı ve çocuklarına sahip çıkmayan ailelere sitem etti.

Abone ol

Şırnak Cizre İlçe Emniyet Müdürü Ercan İçli, ilçenin çok güzel bir yer olmasına rağmen gazete ve televizyonlarda çıkan olumsuz haberler nedeniyle yanlış tanındığını söyledi.

İçli, bölgedeki olayların abartılması nedeniyle hem eğitimcilerin hem de sağlıkçıların gelmek istemediğini belirterek, "Gelseler buraların güzelliğini ve avantajını görecekler. Bir daha gitmek istemeyecekler." şeklinde konuştu.

Cizre Emniyet Derneği, iş adamlarına yönelik yemekli toplantı düzenledi. Polis lokalinde verilen akşam yemeğine İlçe Emniyet Müdürü Ercan İçli, Cizre Emniyet Derneği Başkanı Adnan Kadıoğlu ve çok sayıda Cizreli iş adamı katıldı. Toplantı da Cizre’nin sorunları masaya yatırıldı. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Ercan İçli, Cizre’nin çok güzel bir yer olduğunu ancak çok kötü olarak anıldığını söyledi.

Hep beraber kaynaşmak istediklerini söyleyen Emniyet Müdürü Ercan İçli, “Burası sizin eviniz. Burası halkımıza açık. Biz vatandaşlarımızla odaklı olarak çalışmak istiyoruz. Biz burada misafir gibi gelip gideriz. Ancak siz burada olduğunuz sürece biz buradayız. Buranın en büyük dezavantajı emniyet olarak sürenin iki yıl olması. Bir senede tanıyorsun ikinci senede gidiyorsun. Ama ben buranın yabancısı değilim. Daha önce Mardin’de görev yaptım. Adetlerinizi, göreneklerinizin hepsini biliyorum. Bu benim için bir avantaj. Biz geldiğimizden beri ekibimizle ilk önce insan odaklı çalışıyoruz. Vatandaşa sevgi, saygı içerisinde hareket ettik. Bölgemiz malum hep kötü anılarla anılıyor. Çok güzel bir yer ama maalesef çok kötü bir yer olarak anılıyor. Buradaki ufacık bir olay yarım saat sonra bütün haberlerde çıkıyor.” dedi.

BURADAKİ BASIN, UFAK OLAYLARI ÇOK ABARTIYOR

Konuşmasında medyada yer alan haberlere de değinen Emniyet Müdürü Ercan İçli, “Ben kendim biliyorum. Lojmandan aşağıya iniyorum daha iş yerime ulaşmadan annem beni telefonla arıyor. Annem 70 yaşında. ‘Oğlum bak Cizre savaş alanına dönmüş’ diyor. Bakıyorum hiçbir şey yok. Herkes kendi işinde. Maalesef bizim basınımız Cizre ile ilgili diyorum. Ufacık bir şeyi o kadar büyük olarak gösteriyor ki. En son bir okuldaki patlamada her hangi bir yaralanma yok. Hiç bir şey yok. Ama hemen haber bültenlerinde 3 tane yaralı diyor. Yaralı yok, hiçbir şey yok. Ama bunu abartısız söylüyorum. Bu hem sizin hem de bizim dezavantajımızdır. Yani insanlar zannediyor ki burada herkes birbirini parçalıyor, herkes birbirini yaralıyor. Halbuki burada İdil Caddesi'ndeki ufacık bir olaydan parktaki adamın haberi yok orada oturmuş çayını içiyor. Bizde biliyoruz 3-5 çocukla uğraşıyoruz ama onu öyle bir abartıyorlar ki. Bu işinize de yansıyor. Bölgeye yansıyor. Devlet memuruna yansıyor. Buraya hemşire, ebe, öğretmen gelmiyor. Halbuki buraya gelse bu sevgiyi görse buranın başka yerden farklı olmadığını hatta daha avantajlı olduğunu görecekler. Ama maalesef basının böyle bir şeyi de var.” diye konuştu.

OLAYLARIN OLDUĞU YERE YATIRIM GELMEZ

Gaz atmaktan mutlu olmadıklarını belirten Ercan İçli şöyle konuştu: “Orada o gazı atan memurda etkileniyor. Niye gaz maskesi takıyor. Ama bunu hep beraber engellemeye çalışacağız. Şuanda İdil Caddesinde olayları azalttık tam olarak bitirmedik. Biz her gün amirlerimizle toplantı yapıyoruz bu olayları nasıl bitiririz diye. Hatta vatandaş kendisi bize geldi nasıl size yardımcı olabiliriz. Çünkü İdil Caddesi ilçe merkezine en yakın cadde. Orada o kadar bina var. 300 öğretmen geldi. Hiçbir öğretmen orada oturmuyor. Niye? Olayların olduğu yere hiç kimse gitmez. Yatırım da gelmez.”

AİLELER ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMIYOR BİRİLERİDE ONLARI KULLANIYOR

Olayların bu bölgenin bir hastalığı olduğunu aktaran Müdür İçli, “sadece Cizre ve Silopi’de İdil’de çok olmuyor. Ama maalesef taş attığı zaman birisinin kafasına mı gelir, gözüne mi gelir. Hem de akrabasını yaralıyor, okul arkadaşını yaralıyor. Çevrede okulun camlarını kırıyor. Kardeşi belki orada eğitim görüyor. Bunu da her zaman söylüyoruz. Bununda arkadaşların bilmesini istiyoruz. Sadece İdil Caddesinde oluyor. Bu da fazla değil abartılmamalıdır. 30-40 tanede değil bazen 10 çocuk yaşları küçük ama kandırılmış aileleri sahip çıkmamış birileri de bunları kullanıyor ve bunun zararını da kendi aileleri görüyorlar. Orada oturanlar görüyorlar. Biz gaz attığımızda orada hastanın olduğunu, yaşlının olduğunu, çoluğun çocuğun olduğunu bizde biliyoruz. Ama mecburuz. Yolu kapatıyor, bize molotof atıyor.” şeklinde konuştu.