BIST 10.519
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,39
HABER /  DÜNYA

EMEKLİ POLİS SEVGİLİSİNİ REHİN ALDI

İstanbul’un Maltepe ilçesinde emekli bir polis, sevgilisi olduğu öne sürülen bir kadın ile 4 yaşındaki bir çocuğu, beylik tabancası ile rehi...

Abone ol

İstanbul’un Maltepe ilçesinde emekli bir polis, sevgilisi olduğu öne sürülen bir kadın ile 4 yaşındaki bir çocuğu, beylik tabancası ile rehin aldı.
Polis kaynaklarına dayanan bilgilere göre olay, Fındıklı Mahallesi Göksu Sokak üzerindeki 4 katlı bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, emekli polis Murat Ç., saat 22.30 sıralarında sevgilisi olduğu iddia edilen Ayşe T. ile Yiğit adlı 4 yaşındaki bir çocuğu beylik tabancası ile rehin aldı. Apartman sakinleri, daireden çıkan gürültü üzerine durumu polis ihbar hattına bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Rehine olayının gerçekleştiği daireye girmekte güçlük çeken polis, bu kez olay yerine özel harekat polisleri istendi. Özel timler, merdiven dayadıkları balkondan daireye sızarak elinde silah bulunan emekli meslektaşları Murat Ç.’yi ikna etmek için yoğun çaba sarf etti. İkna çalışmaları sırasında Murat Ç. önce adının “Yiğit” olduğu öğrenilen 4 yaşındaki çocuğu serbest bıraktı. Yaklaşık 3 saat süren rehine krizi, Murat Ç.’nin ikna edilmesi ile saat 01.30 sıralarında sona erdi. Murat Ç., polis tarafından gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Amirliği’ne götürülürken, sevgilisi olduğu iddia edilen Ayşe T. ise aldığı darbeler nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlattıldı.
(İHA)