BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,77
HABER /  GÜNCEL

Emekli Peşmergeler IŞİD'e karşı hazır

Hakkari'deki bir düğünde bir araya gelen emekli Peşmergeler IŞİD'e karşı savaşa hazır olduklarını belirtti.

Abone ol

Hakkari'de yapılan Pinyanişi aşiretinin Biyadi kolunun düğün töreninde bir araya gelen emekli Peşmergeler, Mesut Barzani'nin çağırması halinde IŞİD'a karşı savaşmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Bağlar Mahallesi'nde, Mesut ile Naciye Kaplan çiftinin düğününe katılan emekli Peşmergeler, Irak'ta yaşanan olayın üzüntüsü içerisinde olduklarını belirtti. K. Irak'tan emekli olan ve çifte vatandaşlıkları bulunduğu için Hakkari'ye yerleşen peşmergeler, Mesut Barzani'nin kendilerini çağırması halinde hemen harekete geçeceklerini ifade etti. Damadın oturduğu kısma Mesut Barzani'nin posteri asılırken, düğün törenine ise Pinyanişi Aşireti Lideri Orhan Pirozbeyoğlu ve Nerveyi Aşiret Lideri Muhsin Nereveyi ile yüzlerce kişi katıldı.

"IŞİD'İN AMACI KERKÜK'Ü ALMAKTI"

Kürtçe konuşan emekli Peşmerge Arif Kaplan, Irak'ta bir savaşın yaşandığını belirtti. Kaplan, "Onların maksadı Kerkük'ü almaktır. Ama Peşmergeler hemen savaşa girerek Kerkük'ü aldı. Şu anda oradaki karışıklık devam ediyor. Hakkari'nin il ve ilçelerindeki yaklaşık 5 bin deneyimli emekli Peşmerge toplandı. Savaşa çağırmaları halinde bölgeye gitmeye hazırlar" dedi.

Damadın babası Kadir Kaplan ise oğlunun bu mutlu gününde kendilerini yalnız bırakmayan ve değişik yerlerden gelerek düğün törenine katılan herkese teşekkür etti.