BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Emekli Koramiral Atilla Kıyat Adliye'de

'Faili meçhul cinayetler devlet politikasıydı' diyen emekli Koramiral Atilla Kıyat ifade vermek için adliyede...

Abone ol

Adliyeye Çırağan Caddesi üzerindeki savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan giriş yapan emekli Koramiral Atilla Kıyat, geliş nedenine ilişkin basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Kıyat, daha sonra adliye binasına girerek savcılık katına çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, faili meçhul cinayetlere ilişkin Kıyat'ın bilgisine başvurulması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı göndermişti.

KIYAT NE DEMİŞTİ?

Atilla Kıyat katıldığı programda, 1990- 2000 yılları arasındaki devlet politikasının bölgede ülkesine kin kusan bir neslin yetişmesine sebep olduğunu savunmuş, “O zaman ülkeyi idare edenler, faili meçhulleri terörizme önlem olarak görüyordu. Çünkü bir üsteğmen, ‘Ben Hasan’la Mehmet’i bir halledeyim de bu terörizmi bitireyim’ diyemez. Birileri emir verdi” demişti.

Kıyat’ın ifadeleri şöyleydi: “Bugün Ergenekon’da faili meçhul cinayetlerden dolayı suçlanan tutuklanan albaylar vardır. Bu arkadaşlar o zaman üsteğmendi, yüzbaşıydı. Şimdi diyorlar ki ‘Sen Cizre’deyken muhtarı öldürdün’ ya da muhtarla beraber oldun, filancayı öldürdün.’ Sene kaç? 1994, 1995... Ben diyorum ki, 94’ün, 95’in, 93’ün, 96’nın, 97’nin Başbakanları, Cumhurbaşkanları, Genelkurmay başkanları, OHAL valileri... Yatağınızda nasıl rahat uyursunuz? Lütfen çıkıp açıklayın, bu yıllarda işlenen faili meçhuller terörle mücadele için devlet politikası mıydı? ‘Devlet politikası değildi’ diyemiyorlar.”