BIST 10.223
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.439,13
HABER /  DÜNYA

Ellerim nasırlı olduğu için polisliğe alınmadım

İnşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan kimya öğretmeni Beşir Demirbağ, ellerinin nasır tutması nedeniyle polisliğe kabul edilmedi...

Abone ol

İnşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan kimya öğretmeni Beşir Demirbağ, ellerinin nasır tutması nedeniyle polisliğe kabul edilmediğini iddia etti.
Balıkesir Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümünden 2012 yılından mezun olan ve o tarihten bu yana atanamayan Beşir Demirbağ, alternatif olarak seçtiği polislik mesleğine kabul edilmedi. Demirbağ, "Üniversiteden mezun olduktan sonra aileme destek olabilmek için inşaatlarda çalışmaya başladım. Mezun olduğum bölümde atamalar sıkıntılı olduğu için alternatif mesleklere yöneldim. Bunlardan biri de polislikti. Yazılı sınavı başarıyla geçtikten sonra 24 Ekim’de mülakata girmeye hak kazandım. Elazığ’daki Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksek Okulu’nda 3 aşamalı sağlık kontrolünden geçmek için sıraya girdim. Bu sırada bir görevli yanıma yaklaşarak fiziğimin polisliğe uygun olduğunu belirterek polis olabileceğim ile ilgili bana övücü sözler sarf etti. Bir başka görevliyse ellerime baktı ve ellerimin neden bu halde olduğunu sordu. Ben de aileme yardım etmek için inşaatlarda çalıştığımı, soğuk ve su yüzünden ellerimin bu hale geldiğini söyledim. Ellerimin bu durumunu yadırgar nitelikte sözler sarf eden görevli, yanındaki diğer görevli arkadaşlarına ’Bu bizim işimize yaramaz’ şeklinde söylemlerde bulundu ve beni gönderdiler. KPSS’de 73 puan aldım ve en iyi puan alanlardan biriyim ancak anlaşılamaz bir şekilde gönderildim. Yazılı sınavda çok iyi bir puan almış olmam ve CV’min takdir edilmiş olmasına rağmen maalesef mülakata giremeden oradan gönderildim. Yetkililerin bu konuyu irdelemelerini istiyorum. Ben ve benim durumumda olan diğer insanların mağdur edilmemeleri için sizler aracılığıyla yardım istiyorum" dedi.
Okul yetkilileri ise, devlet memuru oldukları gerekçesiyle konuyla ilgili açıklama yapamayacaklarını söyledi.
(İHA)