BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.493,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Elektrik kesintileri meclis gündeminde!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Son günlerde yaşanan elektrik kesintileri sonucu İstanbul, Ankara ve diğer illerde maddi kayıplara uğrayan işyerlerinin zararlarının giderilmesi için hükümetin bir çalışması v

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle elektrik kesintilerini Meclis'e taşıdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın elektrik kesintilerine hazırlıklı olunması konusunda elektrik dağıtım şirketlerini uyardığının doğru olup olmadığını öğrenmek isteyen Tanrıkulu, şöyle dedi:

"Ambarlıdaki doğalgaz kompresörünün tam kapasite çalışmadığı doğru mudur?Doğru ise Ambarlıdaki doğalgaz kompresörü neden tam kapasite çalıştırılmamaktadır veya çalıştırılamamaktadır?

Erzincan Kompresör istasyonunun devreye girmemiş olması nedeniyle Azerbaycan'dan ithal edilen doğal gazın yeterli miktarda çekilemediği doğru mudur?

Erzincan Kompresör istasyonu neden faaliyete geçirilmemiştir veya geçirilememiştir?

Azerbaycan ve İran'dan ithal edilen doğalgaz miktarında bir düşüş mü yaşanmaktadır?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kış mevsimi öncesinde vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli altyapı çalışmalarını neden tamamlamamış ve yeterli doğalgaz stoklandırması yapmamıştır?

Elektriklerin kesilmesi sonucu sanayi bölgelerindeki işyerlerinin uğradıkları zararların parasal karşılığı yaklaşık ne kadardır? Meskenlerde elektrik kesintisi sebebiyle bozulan elektronik eşyaların parasal karşılığının ödemesi yapılacak mıdır? Bu durumun sorumlusu ya da sorumluları kimlerdir?

Son günlerde yaşanan elektrik kesintileri sonucu İstanbul, Ankara ve diğer illerde maddi kayıplara uğrayan işyerlerinin zararlarının giderilmesi için hükümetin bir çalışması var mıdır? Varsa uygulamaya konulacak önlemler nelerdir?

Son dört yılda yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımların neredeyse yok denecek kadar düşük olmasının başlıca sorumlusu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı mıdır?

Yanlış bir kararla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına devredilen elektrik dağıtım şirketlerini izleme ve denetleme görevi tekrar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na devredilecek midir?

Türkiye'de ısı yalıtımı yapılmamış veya yeterli kalitede uygulanmamış binalara tamamıyla sağlıklı ve kaliteli ısı yalıtımları entegre edilmesi için bir fon oluşturulması için yapılan bir çalışma var mıdır?"